Tanal Şanlıurfa'da eğitim eşitsizliğine dikkat çekti.

TAKİP ET

Şanlıurfa'daki eğitim sorunlarına dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal sosyal medyada okula yaya olarak giden öğrencileri paylaşarak tepki gösterdi.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı kırsal Hacıekber Köyü’ne bağlı Çamdirek Mezrası’nda öğrencilerin taşımalı sistemin dışında bırakılarak mağdur edildiğine dikkat çekti.

Okullarına yaya olarak giden Çamdirek Mezrası öğrencileri için paylaşımda bulunan Tanal “Alın size memleketim Şanlıurfa’da rutinleşen bir okul servisi sorunu daha!” diyerek duruma tepki gösterdi.

“29 ÖĞRENCİ DE TAŞIMALI SİSTEM YÜZÜNDEN MAĞDUR”

Tanal: “Akçakale ilçesinde Hacıekber Köyü’ne bağlı Çamdirek Mezrası’nda 29 öğrenci de taşımalı sistemin dışında bırakılarak mağdur edildi. Defalarca yetkililere dertlerini anlattılar. Ancak diğer örnekler gibi burada da sonuç yok.” dedi.

“ŞANLIURFA İÇİN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ VAR”

Milli Eğitim Bakanlığına seslenen milletvekili Tanal: “Ey Milli Eğitim Bakanlığı, 2 KM. şartını dayatarak bu çocukların eğitim hakkını neden engelliyorsunuz? Şanlıurfa, eğitimde illerin başarı sıralamasında en dipte! Çünkü Şanlıurfa için eğitimde fırsat eşitsizliği var!” ifadelerini kullandı.

KADER TOPAL/ URFA DEĞİŞİM