Tanal: Şanlıurfa'nın kurtuluşunu unutmadı

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Tanal, daha önce soru önergeleri ile Urfa'nın sorunlarını meclise taşıdığını aktardı. Tanal'dan bundan sonra Şanlıurfa milletvekili olarak hizmet edeceğini söyledi.

“Şanlıurfa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü kutlu olsun!” diyerek sözlerine başlayan CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Tanal, Şanlıurfa’mızın kurtuluş yıl dönümüne denk gelmesinin ayrı bir mutluluğunu yaşıyorum. Bu yönüyle de şeref duydum, onur duydum!” dedi.

URFA’MIZ, “ŞANLI” ÜNVANINI SONUNA KADAR HAKKETMİŞTİR

Vekil Tanal, “Bundan 103 yıl önce Şanlıurfalılar, birlikte hareket ederek, neleri başarabileceklerini tüm dünyaya göstermiştir. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış Urfa’mız, “Şanlı” ünvanını sonuna kadar hakketmiştir. Eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği sergileyen büyüklerimiz, işgalcileri yenilgiye uğratarak, doğup büyüdüğümüz şanlı toprakları kurtarmıştır.

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, 12’ler olarak bilinen Urfa’nın kahramanlarını, Yüzbaşı Ali Saip Bey’i, 11 Nisan 1920’de topraklarını düşmandan temizleyen tüm Urfalıları, şehit ve gazilerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum.

Kıymetli Şanlıurfalı hemşerilerim, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Genel Merkez Yönetimimizin takdiriyle, CHP Şanlıurfa birinci sıra milletvekili adayı oldum.

Adaylığımın Şanlıurfa’mızın kurtuluş yıl dönümüne denk gelmesinin ayrı bir mutluluğunu yaşıyorum.

Bu yönüyle de şeref duydum, onur duydum! Kıymetli Şanlıurfalılar, biliyorsunuz 4 dönemdir İstanbul Milletvekili sıfatıyla siz değerli hemşerilerimin sorunlarını Meclis’e taşıyordum.

Artık doğrudan Şanlıurfa Milletvekili sıfatıyla sizlere hizmet edeceğim.”

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Tanal