Tanal sordu! Urfa'nın merkezi noktalarında kaçak kumarhane ve pavyon nasıl işletebiliyor?

TAKİP ET

Dün emniyet ekipleri tarafından Şanlıurfa'da 4 iş yerinde düzenlenen operasyonda 16 yabancı uyruklu kadının konsomatris olarak çalıştırıldığı tespit edildi. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, 'Şanlıurfa'nın en merkezi noktalarında nasıl kaçak kumarhane ve pavyon işletebiliyor?' diyerek tepki gösterdi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde umuma açık yer olarak faaliyet gösteren ve genellikle yabancı uyruklu kadınların çaresizliklerinden ve maddi imkansızlıklarından faydalanarak, cüzi bir para karşılığında sigortasız, kayıt dışı ve kaçak işçi mahiyetinde Konsomatris olarak çalıştıran 4️ işyerini denetledi ve 1️6️ yabancı uyruklu kadının konsomatris olarak çalıştığı tespit edildi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabı üzerinden kaçak olarak işletilen kumarhane ve pavyonlarının, Şanlıurfa Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin bilgisinin olup olmadığını sordu.

Ayrıca Tanal, Suriye’de vatandaşların can ve mal güvenliği açısından riskin ortadan kalktığını belirterek, Suriyeli sığınmacıların, ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğini kaydetti.

VALİLİĞİN, EMNİYETİN, BELEDİYENİN BUNDAN HABERİ OLMADI MI?

Urfa Vekili Tanal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa’da Suriyeliler tarafından kaçak olarak işletildiği iddia edilen kumarhane ve pavyonlara polisin baskın düzenlediği bilgisi basına yansıdı. Baskında bazı Suriyeli şahıslar yakalanarak sınır dışı işlemleri başlatıldı. Peki bugüne kadar Suriyelilerce işletilen kaçak kumarhane ve pavyonlar ilgili kurumların dikkatini neden çekmedi? Valiliğin, Emniyetin, belediyenin bundan haberi olmadı mı?

YASA DIŞI FAALİYETLERİNE GÖZ YUMULMAMALI”

Suriyeli şahıslar, Şanlıurfa’nın en merkezi noktalarında nasıl kaçak kumarhane ve pavyon işletebiliyor? Şanlıurfa polisinin dün akşamki operasyonu bilgisi basına yansırken, vatandaşlardan bizlere ciddi bir ihbar geldi.Dün Suriyeliler tarafından kumar oynatıldığı iddia edilen binanın 4. katından bir kadının aşağıya atıldığı iddia ediliyor. Bu detayı nedense Şanlıurfa basınında göremedik! Suriyelilere ait mekandan aşağıya atıldığı iddia edilen kadın şu an yaralı mı, hayatını mı kaybetti? Şanlıurfa’da Suriyeli şahısların yasa dışı faaliyetlerine göz yumulmamalı.

Suriye topraklarında artık can ve mal güvenliği açısından riskli durum ortadan kalktığına göre, Türkiye’ye doluşan, özellikle bazı illerde ciddi şekilde gettolaşan Suriyeli sığınmacılar, ülkelerine geri gönderilmelidir.

KAMU DÜZENİ VE KAMU GÜVENLİĞİ AÇISINDAN BÜYÜK BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR

Şanlıurfa özelinde baktığımızda, birçok yasa dışı faaliyetin arkasından Suriyeli şahıslar çıkmaktadır. Kaçak kumarhane ve pavyon hadisesinde yakalanan Suriyeliler sınır dışı edildiğin göre, hukuken sınır dışı etme uygulaması etkin şekilde kullanılmalıdır. Türkiye’nin gerçek beka sorunu, Suriyeli sığınmacı meselesidir. Kamu düzeni ve kamu güvenliği açısından büyük bir tehdit oluşturan Suriyeli sığınmacılar konusunda geri gönderme seçeneğine başvurulmalıdır.”

Şanlıurfa CHP Milletvekili Mahmut Tanal