Tanıtıma öğrenci eli değdi

TAKİP ET

Şanlıurfalı öğrenciler, farklı illerde bulunan öğrencilere Göbeklitepe temalı kartpostallarla Bayram Mesajı gönderiyor. Bu durumda hem Göbeklitepe tanıtılıyor hem de farklı illerde bulunan öğrenciler Göbeklitepe'yi görmeleri için Şanlıurfa'ya davet ediliyor.

2019 yılının Göbeklitepe Yılı olması nedeniyle Şanlıurfa'da çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Şanlıurfa'nın dünyaya tanıtılması için düzenlenen çeşitli tanıtım etkinliklerine bu kez öğrenci eli değdi. Şanlıurfalı öğrenciler, 'Gönülden Gönüle' projesi ile farklı illerde bulunan öğrencilere bayram mesajı göndererek Göbeklitepe ve Şanlıurfa'yı tanıtıyor.



15 ilde 15 okul,

Eyyubiye ilçesinde bulunan 2 bin 200 kapasiteli Hacı Bozanoğlu Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte hayata geçirdikleri 'Gönülden Gönüle'  projesi ile Türkiye'nin her bölgesinde 15 farklı ilde bulunan ortaokul öğrencilerine Göbeklitepe temalı kartpostallar gönderildi. 15 ortaokulda 300 öğrenciye gönderilen kartpostallarda Göbeklitepe ile ilgili özellikler yer alıyor. Bu durumda yapılan davetlerle hem Şanlıurfa'nın tanıtımı yapılıyor hem de farklı illerde bulunan öğrenciler arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesi hedefleniyor. 

Öğrenciler, Göbeklitepe resminin yer aldığı PTT onaylı kartpostalın arka yüzüne “Tarihin sıfır notasından selam olsun, bu değeri de senin görmen dileğiyle.” şeklinde el yazısı ile Göbeklitepe’ye davet, “Sabrın selamete dönüştüğü Peygamberler Şehrinden bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.” yazısı ile bayram kutlaması yapıldı.



Uludağ: Öğrencilerin aileleri ile birlikte Şanlıurfa'ya gelmeleri sağlanıyor

Gönülden Gönüle projesi ile farklı illerde bulunan öğrencilerin aileleriyle birlikte Şanlıurfa'ya davet edildiğini söyleyen Şanlıurfa Müzesi Müdürü Celal Uludağ, "Öğrencilerimiz, öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları kartpostallarla diğer illerde bulunan öğrenci arkadaşlarına  bayram tebliği gönderiyorlar. Tabii bu kartpostalların üzerinde Göbeklitepe'yi tanıtan, özelliklerini anlatan bazı ifadelere de yer veriyorlar. Buradaki amacımız özellikle diğer illerdeki öğrencilere ulaşabilmektir. O öğrencilerin de aileleriyle birlikte Şanlıurfa'ya gelmesini sağlamak istiyoruz. Tabii biliyorsunuz 2019 yılının Göbeklitepe Yılı olması dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Öğrencilerimiz de bu tür etkinliklere katkı sunuyorlar." dedi.



Yıldız: Projeye 80 öğrenci ile başladık

Gönülden Gönüle Projesinin Koordinatörü Hacı Bozanoğlu Ortaokulu Öğretmeni Mehmet Yıldız, "2019 yılının Göbeklitepe Yılı olması nedeniyle Göbeklitepe ile ilgili bir farkındalık çalışması yapıyoruz. Sadece Göbeklitepe değil, Şanlıurfalı ve diğer illerdeki öğrenciler arsında da olumlu bir sinerji oluşturmak istiyoruz. Okulumuzda 80 öğrenci ile 15 ilde bulunan 15 okuldaki 300 öğrenciye biz bu kartpostalları gönderiyoruz. Kartpostalların ön yüzünde Göbeklitepe'de bulunan figürleri anlatan resim bulunuyor. Kartpostalların arka yüzünde ise öğrencilerimiz Göbeklitepe ile ilgili hislerini, özelliklerini ve kartpostalı gönderdikleri öğrenciye yazdıkları mesaj var. Ramazan Bayramının yaklaşması nedeniyle öğrencilerimiz kartpostallarla başka illerdeki öğrencilerin de bayramını kutluyor." diye konuştu.  



Hacı Bozanoğlu Ortaokulu öğrencileri, Peygamberler Şehrini ve tarihin sıfır noktası Göbeklitepe’nin yer aldığı Şanlıurfa’ya olan ön yargıları yıkmak amacıyla akranlarını ve ailelerini davet ettiklerini dile getirdi.

gönülden gönüle projesi hacı bozanoğlu ortaokulu öğrencileri 2019 yılı göbeklitepe yılı