Tanju Çolak'tan Urfalı gençlere müjde!

TAKİP ET

Türk futbol tarihinin 335 gol ile gelmiş geçmiş en golcü futbolcusu, Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nü alan tek Türk futbolcu olan Tanju Çolak, gençlere eğitim vermek için Şanlıurfa'da çalışacak.

Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nü alan tek Türk futbolcu olan Tanju Çolak, Şanlıurfa’daki yetenekli gençleri bularak Süper Lig takımlarının altyapısına kazandırmak için Şanlıurfa’ya geldi. Büyükşehir Belediyesi ile çalışacak olan 39 gol ile Süper Lig'de bir sezonda en çok gol atan futbolcusu ve 6 gol ile Süper Lig'de bir maçta en fazla gol atan futbolcu olarak rekorları elinde bulunduran Tanju Çolak, Hami Mandıralı ve Ahmet Dursun ile birlikte genç yetenekler keşfetmek için çalışmalar yapacak.

Şanlıurfalı çocukları keşfetmek için kente geldiğini anlatan Milli Takım eski oyuncusu Tanju Çolak,  Şanlıurfalı çocukları keşfetmek için kente geldi. Buradaki çocuklar Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi takımlarda antrenman yapacak. Çocuklarımıza ben bu şansı vereceğim ama yeter ki sahada çıkın görevinizi yapın. Ben bu çocuklar için her şeyi yapmaya hazırım. Çocuklarımızı sosyal medyadan kurtarmalıyız derken Başkan Beyazgül’de biz sizinle her şeye varız diyerek kurulacak olan tesis için destek verdi.

BEYAZGÜL: TANJU ÇOLAK ŞANLIURFA İÇİN GELDİ

Tanju Çolak’ın Şanlıurfa’daki gençleri keşfetmek için geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül şunları kaydetti: “Tanju Çolak Şanlıurfa'ya ne için mi geldi? Tanju Çolak Şanlıurfa’daki Tanju Çolakları keşfetmeye geldi. Tanju Çolak içinizdeki yetenekleri alıp süper liglere çıkarmaya geldi. Biz gençlerimizi Süper Lig’de oynadığını görmek, bir de Şanlıurfaspor'umuzun Süper Lig’de görmek, Tanju Çolak dedi ki Urfa’yı çok sevdim. Gençlerimizi çok sevdim, burada gençlerimiz de çok, ben burada sizinle birlikte bir iş birliği yapmak istiyorum. Beraber çalışmak istiyorum ben de ona cevap verdim bundan sonra beraberiz hayırlı olsun dedim” dedi.

“ŞANLIURFA’DA GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAĞIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’den spor tesisleri yapmak için 10 dönümlük alan istediğini ifade eden Tanju Çolak, Beyazgül’ün bu isteği kabul ettiğini belirterek gençlere yönelik yatırımlar yapacağını söyledi.

Cuma gününe kadar Şanlıurfa’da bulunacak olan Tanju Çolak, yaş kategorisine göre 13, 15 ve 16 yaş grubundan gençleri 90 takım arasından izleyerek keşfetmek istiyor. Çolak burada keşfedeceği gençleri büyük takımların altyapısına kazandırmayı hedefliyor.

Türkiye’nin en nüfusuna sahip Şanlıurfa’da çaba harcayacağını belirten Çolak, " Zeynel Abidin Beyazgül gerçekten gençliğe önem veriyor. Siz gençleri çok seviyor ve ben bugün başkanımı böyle gördüm. Kendisiyle istişare ettik dedik ki ver başkanım bana 10 dönüm yer, ben bu çocuklar için halı sahaları yapayım, onlar için yatacak yer yapayım, onların mutlu olması için ne gerekiyorsa Spor tesisleri yapayım o da bana tek kelimeyle hayırlı olsun dedi ve müjdeyi verdi. Siz gençler bizim için çok değerlisiniz” ifadelerini kullandı.

ÇOLAK’TAN ŞANLIURFASPOR YORUMU

Şanlıurfaspor’a yapılan transferlerin doğru olmadığı duyumlarını aldığını ifade ederek sözlerini sürdüren Çolak, “Aldığım duyumlara göre yapılan transferlerin doğru olmadığı ve iyi olmadığı söylüyorlar. Eğer Şanlıurfaspor'un oyuncuları iyi olursa kaliteli olursa şampiyon olursun, kaliteli olmazsa orta sıralarda olursun ve hatta daha aşağılarda olursun. Tekrardan söylemek istiyorum aldığım duyumlar doğrultusunda Şanlıurfaspor'a yapılan transferlerin iyi olmadığı düşünüyorum.

Ben bugün Urfalı gençlere Müjde vermek için buradayım. Ya içerisinde Urfalı gençlere hak ettiği değeri vereceğiz. Güzel bir projeye imza atacağız niye çocuklarımız için biz artık yaşlandık sıra gençlerimizin” diyerek sözlerini noktaladı.

Türk futbolcu olan Tanju Çolak Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü