Tanzim Satış'ın adı var, kendisi yok!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan tanzim satış mağazalarının Şanlıurfa'da da başlaması için yer tahsis edildi. Şanlıurfa'da Tanzim Satış mağazası için yer hazırlandı ama bir türlü vatandaşın hizmetine sunulmadı.

Fiyatların yüksek olması nedeniyle sebze ve meyvenin direkt olarak üreticiden tüketiciye ulaştırılması için Tanzim satış mağazalarının ülke genelinde yaygınlaşması konusunda yapılan çalışmalar hızlanırken, Şanlıurfa'da da tanzim satış mağazası kuruldu. Ancak Tanzim Satış Mağazasının henüz faaliyete girmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu.



'Neyi bekliyorlar?'

Karakoyun İş Merkezinde kurulan ancak sebze meyvenin satışa sunulmadığı Tanzim Satış Mağazasının henüz faaliyete girmemesine tepki gösteren vatandaşlar, sebze ve meyve fiyatlarının halen yüksek seviyelerde seyrettiğini, Büyükşehir Belediyesinin Tanzim Merkezini neden faaliyete koymadığına akıl erdiremediklerini belirttiler.



'Tanzim'in bir an önce faaliyete geçmesi gerekiyor'

Yüksek fiyatlar nedeniyle Pazar yerlerine gidemediklerini belirten vatandaşlar, Şanlıurfa'da açılması planlanan tanzim satış mağazasının bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğinin altını çizdiler. Tanzim satış mağazasının adını sık sık duyduklarını fakat faaliyetlerinin olmadığını kaydeden Vatandaşlar, “Tanzim satış mağazasının adı var kendisi yok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla ülke genelinde yaygınlaştırılması konusunda talimat verdiği mağazaların Şanlıurfa'da halen oluşturulmamasına bir anlam veremedik. Son iki aydan bugüne kadar sebze ve meyve fiyatlarında genel olarak değişen hiçbir şey olmadı. Halen cep yakan fiyatlar devam ediyor. Pazar yerlerine gidemez olduk. Almış olduğumuz maaşlar sadece Pazar yerlerine bile yetmiyor. Tanzim satış mağazaları üreticiyle tüketici arasında bir köprü görevi göreceği söyleniyor. Bizler de bu mağazaların Şanlıurfa'daki ayağının bir an önce hizmete geçmesini istiyoruz. Evlerimize, dolayısıyla ailelerimize ucuz sebze ve meyve götürmek istiyoruz” şeklinde konuştular.

Bülent Karaca / Urfa Değişim Gazetesi

tanzim satış mağazası Şanlıurfa haberler son dakika