Taplamacı: Tuzla maçı ateş çemberinden çıkış noktası

TAKİP ET

Spor yorumcusu İbrahim Taplamacı, Şanlıurfaspor'un Kocaelispor galibiyetini yorumlarken, Tuzla maçının önemini vurguladı ve taraftarlardan daha fazla destek beklediğini söyledi.

Spor yorumcusu İbrahim Taplamacı, Kocaelispor galibiyetinin ardından Urfa Değişim TV’de Tevfik Kapçı’nın hazırlayıp sunduğu Urfa’nın Sporu programında Şanlıurfaspor’un galibiyetini ve takımı genel hatlarıyla değerlendirdi.

Taplamacı, Şanlıurfaspor'un son zamanlardaki puan kayıplarının düşme korkusunu artırdığını, ancak Kocaelispor galibiyetinin moral verdiğini belirtti. Maçın ilk 10 dakikasında Şanlıurfaspor'un kaybedeceğini düşündüğünü, ancak sonradan oyunun dengeye geldiğini ve Şanlıurfaspor'un pozisyonlar bulduğunu söyledi.

Taplamacı, Alperen Uysal transferi çok iyi ve bu ligde önemli bir transfer olduğunu belirterek şaşırdığını ve bunun önümüzdeki sezon için yapılan bir hamle olabileceğini söyledi. Mboula'nın da genç yaşına rağmen iyi oynadığını ve kulübe ileride para kazandırabileceğini belirtiyor.

Marco Paixao'nun topa yeterince buluşmadığını, ancak takımın rakip ceza alanında çoğalamadığını da sözlerine ekleyen Taplamacı, 60. dakikadan sonra galibiyetin gelmesi gerektiğini düşündüğünü ve Paixao'nun golünün galibiyeti getirdiğini söyledi.

E. Dening'in inanılmaz bir çalım yeteneğine sahip olduğunu, ancak final paslarını akıllıca yaparak çok daha iyi bir futbolcu olabileceğini de vurgulayan Taplamacı, Tuzla maçının çok önemli olduğunu ve Şanlıurfaspor'un galibiyet alması halinde ateş çemberinden bir tık daha çıkabileceğini söyledi. İş adamlarının gençlere biletler ayarlayarak destek olabileceğini ve yönetimin de bilet fiyatlarını uygun tuttuğunu belirtiyor.

Taplamacı, Cihat Arslan’ın beyefendi bir insan olduğunu ve daha önce de takımı çalıştırdığını söylüyor. Arslan’ın 2-3 maçta kalitesini gösterdiğini ve taktik anlamda da bir başarı sağladığını belirtiyor.

Her Urfaspor taraftarının takıma sezon sonuna kadar destek vermesi gerektiğini de vurgulayan Taplamacı, Urfaspor'a hizmet eden kimsede art niyet olmadığını ve başta kim varsa destek vermenin gerektiğini belirtiyor. Birlik ve beraberliğin huzur getireceğini ve huzurun da takıma başarı getireceğini söylüyor.

Taplamacı, Şanlıurfaspor'un Tuzla maçını kazanarak ateş çemberinden çıkmasını ve taraftarlardan da daha fazla destek beklediğini dile getirdi.

Spor yorumcusu İbrahim Taplamacı Şanlıurfaspor Kocaelispor Tuzla maçı