Taraftar anlamıyor, vatandaş bilmiyor, spor yorumcuları da mı suçlu?

TAKİP ET

TRT Spor yorumcusu Serkan Reçber, Şanlıurfaspor'un TFF 1. Ligden düşmesini değerlendirirken, 'Bu kadar yanlış kararı üst üste alıp bunu istikrarlı bir şekilde devam ettirmek bir yönetim becerisidir' dedi.

Haber: Ahmet Can

TFF 1. Lig’de 2016-2017 sezonu Cüneyt Ersan’ın sunduğu, Serkan Reçber ve Tunç Kayacı’nın yorumcu olarak katıldığı ‘Hedef Süper Lig’ adlı programda ele alındı. Programda en çok konuşulan konulardan biri de Şanlıurfaspor’un ligden düşmesi oldu. Spor yorumcuları Şanlıurfaspor’un düşmesinde yönetimin aldığı kararların etkili olduğunu ifade etti. Daha önce de programda Şanlıurfaspor’un hamlelerini doğru yapması ve ligden düşmemesi gerektiği ifade edildi.

Şanlıurfaspor’un sahasında Elazığspor’u 2-1 yendiği karşılaşmanın özeti yayınlandıktan sonra spor yorumcuları Şanlıurfaspor hakkında açıklamalr yaptı.

 REÇBER: SANKİ LİGDE KALMIŞ DA PRESTİJ MAÇI OYNUYOR

Serkan Reçber Şanlıurfaspor’un son maçını izlediğini ve sanki ligde kalmış bir hava ile maça çıktığını ifade etti. Reçber, “Öncelikle Elazığspor ’u tebrik etmek lazım. Çok doğru bir yapılanmayla, oyuncu grubunun kendi içerisinde yakalamış olduğu aile ortamı, aidiyet duygusu, bunun beraberinde de sahaya yansıyan çok güzel bir mücadele. Örnek gösterilebilecek bir takım Elazığspor. Neye örnek kime örnek? İşte Şanlıurfaspor’a çok doğru bir örnek? Bu kadar olumsuzlukların içinde, puanları silinmişken; karakterle, tavırla, duruşla, performansla imkanı olup çok güzel tesiste kalan, çok güzel yemek yiyen, parasını gününde alan, hedefi büyük olan takımlar için çok doğru bir örnek.. Kaybedebilirsiniz, hepimizin kaybettiği anlar oldu.  Kaybetmemek adına mücadele edeceksin, savaşacaksın, o duyguyu sahaya getireceksin. Urfaspor‘un son maçını seyrediyorum. Sanki ligde kalmış da prestij maçı oynuyor” dedi.

‘BU KADAR KÖTÜ YÖNETİLİR Mİ BİR KULÜP?’

Oyuncuların düşmeyi kabullendiklerini ifade eden Reçber konuşmasına şöyle devam etti:

“Enterasan bir enerji vardı sahada, anlamakta zorlandım. Oyuncular kabul etmiş, diyor ki; kazansak bile öbürleri de kazanacak, biz düştük.. Bu teslimiyet son maça özgü değil. Daha önceki maçlarda da bunu gördük. Hoca sirkülasyonu Raşit Çetiner‘le başlamıştı.  Son 3 sezonda belki 12 hoca değiştirdiler. Bu kadar kötü yönetilir mi bir kulüp? Bu kadar yanlış kararı üst üste alabilir misiniz? Arada doğru kararlar da alısınız ya..  Üst üste bu kadar yanlışı istikrarlı şekilde yapabilmek bir yönetim becerisidir yani, gerçekten meziyettir. Bozuk saat bile günde 2 kere doğruyu gösterir be, hiç mi doğru bir şey yapmadınız?'”

 KAYACI: SADECE HOCALAR MI BAŞARISIZDI?

Tunç Kayacı, Şanlıurfaspor’da hocaların suçunun olmadığını ve yönetimin suçlu olduğunu ifade etti.Kayacı, “Kemal hoca kötü, Ogün hoca kötü.. Sadece hocalar mı başarısızdı? Urfaspor belli ki sezon başında doğru bir yapılanmaya gitmemiş.. Elazığ çok mu iyi idare ediliyor? Hayır ama sahadaki futbolcu yapısı, Teknik Direktör seçimi, yabancı oyuncu tercihinin iyi yapılması zor günlerde hocaya, takıma sahip çıkılması Elazığspor açısından olumlu olmuştur. Eksi 6 ile başladılar. Bakın 41 puanla bitirdiler, 6 puan ekleyin 47 puan yapar.” diye konuştu.