'Taraftar hariç, herkes suçlu!'

TAKİP ET

Şanlıurfaspor'da ve Süper Lig'de uzun yıllar top koşturan emektar futbolcu Küçük Recep lakabıyla bilinen Recep Çavcı, Şanlıurfaspor'un yaşadığı sorunları gazetemize açıkladı. Çavcı, 'Şanlıurfaspor'un temel sorunun profesyonel kişilerle çalışmaması ve amatör kişilerle sürekli yola devam etmesidir' dedi.

TFF 2.Lig Beyaz grupta mücadele eden Şanlıurfaspor’da maddi  sıkıntılar nedeniyle kulüp lige -6 puanla başladı. Borç yükü nedeniyle aynı zamanda transfer tahtasını açamadı ve elindeki birçok futbolcuyu kaçırdı. Kulüpte yaşanan belirsizlikler nedeniyle her kafadan bir ses çıkıyor.

 

Şanlıurfaspor’da ve Süper Lig’de uzun yıllar top koşturan emektar futbolcu Küçük Recep lakabıyla bilinen Recep Çavcı’ya Şanlıurfaspor’un şu andaki haliyle ligde tutunmasının zor olduğunu kaydederek, “13 futbolcuyla hiçbir şey yapılmaz. 16 futbolcu olsaydı ligde kalırdı. Futbolcuların hakkını verselerdi ve profesyonel kişilerle çalışsalardı Şanlıurfaspor kümede kalırdı. Eksi 6 puanla başlamasına rağmen kümede kalma şansı olurdu. Fakat 13 oyuncuyla kümeden çıkmak çok zor.

Devre arasına kadar bir daha ceza gelme durumu var ki bildiğim kadarıyla eksi 6 puanla başlanmasıyla birlikte küme düşme ihtimali var. Ligi tamamlamayı düşünüyorsa bu şekilde devam edecek. Çünkü transfer yasağı var. Transfer sezonu da sona erdi. Geçen yıl banko oynayan 8 oyuncu kadroda bulunmuş olsaydı, bu takım yine de ligde kalabilirdi diye düşünüyorum. Fakat ligde kalabilmesi için anlaştığı şartların uyması gerekiyordu. Bu şartlardan ve bu durumdan sonra ligde kalması çok zor.  3 oyuncu gitmiş, 5 oyuncuya düşmüşsün, 6 genç ile düşünecek olursak bu çok zor bir ihtimal” diye konuştu.

 

'Yöneticiler, kamuoyunu aydınlatmalı'

Şanlıurfspor’daki gelişmeleri yetkili bir ağızdan takip edemediklerinin altını çizen Recep Çavcı,

“Kulüpte yaşanan gelişmeler neden açıklanmıyor; Yöneticiler neden sessiz kalıyor? Futbolcu gidiyor mu kalıyor mu bilmiyoruz. Futbolcu gidecek elbet. Bir futbolcu neden gider? Hakkını alamadı mı elbette ki bu futbolcu gidecektir. Hakkını almamasına rağmen birçok futbolcu kulüpte kalıyor. Kalanlara baktığımız zaman bile hepsinin iyi birer oyuncu olduğunu görüyoruz. Hiçbiri kötü oyuncu değil. Yani bu oyuncular eksi 6 puana rağmen bu takımı ligde tutabilirdi. Ancak elindeki 3 oyuncuyu son saatlerde kaçırdı." sözlerine yer verdi.

 

'2.Lig ve 3.Lig maçları kalitesiz'

TFF 2. Lig ve 3. Lig’deki oynanan futbolun kalitesiz olduğunu belirten Çavcı, “Lig çok kalitesiz. 2. Ligi, 3. Ligi de izliyorum, 1. Ligi de izlerim. Süper Lig’i pek fazla izlemem. Çünkü ben alt ligleri takip ederim. Bugün liglerimizde oynanan futbol, eskisi gibi tat vermiyor. Nedenine gelirsek, gençlere gereken önem verilmiyor. İhtiyaçları düzgün karşılanmıyor. Profesyonel antrenörlerle çalışılmadığı için liglerde oynanan futbol eskisi gibi tat vermiyor” ifadelerini kullandı.

 

'Bu saatten son hiçbir şey yapılamaz'

Şanlıurfaspor’un artık bittiğine dikkat çeken Recep Çavcı, “Bu kulübün ayağa kalkması için bu saatten sonra hiçbir şey yapılamaz. Ben buradan bir açıklama yapacağım ve ligden çekil diyeceğim, insanlar bana kızacak. Yani kalkması için bırakacaksın. Sadece sorun burada maddiyat değil, burada sorun sadece bir değil, her şey sorun. Bir tek burada suçsuz olan kendi cebinden, alın terini dökerek kulübe katkı sağlayan ve gerçek manada Şanlıurfaspor’u seven taraftarlar suçsuz. 20 senedir suçlu arayacak olursak herkes suçludur, bir tek o muhteşem Şanlıurfaspor taraftarları suçsuzdur. 20 senedir kim bu kulübe gelmişse suçludur. Kimse demesin ben kulübü şampiyon yaptım. Soruyorum ne yaptınız? Kaç oyuncu kazandırdınız? 20 yıldır kaç oyuncu çıktı? Kaç tane hoca var piyasada? Antrenör var mı? Kaç lira girdi sağlanmış bu kulübe? 200 milyon lira para girmiş bu kulübe ancak ortada 60 milyon borç var.” şeklinde konuştu.  

 

'Kulübe emek vermiş kişiler ile çalışılmadı'

Şanlıurfaspor’da ter döken ve kulüp için emek harcayan kişilerle çalışılmadığını ve emektarlara sahip çıkılmadığına vurgu yapan Küçük Recep, “Daha önce bu kulübe hizmet etmiş bir kişi çağrıldı mı bu kulübe? İçimizde boş adamlar da vardı deniyor. Peki, ben de sormak istiyorum, hepimiz mi boşuz?  Hepimiz mi kötüyüz? O kadar sportif direktör getirdin, o kadar menajer getirdin, o kadar antrenör getirdin ama başarı yok ve sürekli artan borçlar var. Bu nedenle söylüyorum bu kulüpte suçsuz bir tek taraftardır. Geri kalan herkes suçludur.” sözlerini kullandı.

 

'2 lira verilecek futbolculara 5 lira verdiler'

Şanlıurfaspor’da borçların nasıl oluştuğuna dair bilgi veren Küçük Recep açıklamalarının devamında şunları söyledi:

“Bu kulübe 200 milyon para girdi ve hemen 60 milyon borç olduğu söyleniyor. Bu borç nasıl oluştu, bir futbolcuya hakkı olan 2 TL yerine 5 TL verirsen, artı olarak 6 aylık gelen adama 2 milyon lira verirsen, 2 yıllık mukavele yapan ve 3 maç oynamadan giden adama 2 milyon lira verirsen borç yükü artar. Transfer dönemlerinde menajerlere 30 milyon lira kaptırıldığını duydum. Eğer işi bilen kişilerle çalışmasan borçlar sürekli artacaktır. Türkiye’den adam getiriyorsun, her türlü giderini karşılıyorsun ve bu adamların masrafları gittikçe artıyor. Sen yurt dışından adam getirmiyorsun, yurt içinden getirttiğin adama bu kadar çok masraf yaparsan, elbette ki borç miktarın artar.”

 

'Urfa’nın futbolcularına sahip çıksınlar'

“Şimdi sormak lazım, kendi ilinde bulunan futbolcuna hiç şans verdin mi? Ben şahsen küsmüşüm bu kulübe. Bizler bu kadar mı kötü adamlarız? Hadi ben kötüyüm, burada dünya kadar adam var. Ben kötüyüm, o kötü bu kötü. Hepsi mi kötü? Sen elin yabancısına güveniyorsun ve bu yabancı sana böyle borç takar. Kulübü de kapanma noktasına getirir. Bunda suçlu yönetim ve hoca. Hocalarda da suç buluyorum. Çünkü  bugün yönetim bilmeyebilir. Sen biraz birkaç adam kazanmaya çalış."

 

“Yönetim amatör olunca, antrenör de öyle davranıyor”

Hocalar bakıyorlar ki yönetim amatör, kendileri de aynı amatörlükle hareket ediyorlar. Hiç değilse sen bu amatör zihniyeti bir tarafa bırak ve biraz daha yönetime oranla profesyonel hareket ederek bu kulübe adam kazandır. En  son bu konuyu 15 yıl önceki bir röportajımda dile getirdim. Dedim ki yönetim olarak hocayı getiriyorsunuz bari yanına da bir tane adam verin. Bizlere güvenmeyebilirsin dışarıdan getir, fakat iyisini getir. Dürüst adam getir. Sen burada futboldan anlamayan adamları bu hocanın yanına verirsen işte öyle 150 -200 milyon giderin yanında bir de borcunuz çıkabilir. Bu kulüp çok ilginç bir kulüp. Öyle futbolcular gelmiş ki bu kulübe çok kaliteli sporcular geldi, geçti. Bu takımdan üst düzey kaliteli antrenörler geldi. Bunun yanına bizden birisini ekle bu adamı yetiştir de kardeşim, sen hocadan çekiniyorsun. Gücün yetmiyor. Getiriyorsun kaliteli hoca sen onunla konuşamıyorsun. Konuşacak adam verin yanına. Sorunlar bu şekilde başladı. Ardından birikti ve şimdilerde ise çözümü çok zor bir hale geldi.”

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

urfa’nın futbolcularına sahip çıksınlar emektar futbolcu küçük recep lakabıyla bilinen recep Çavcı Şanlıurfaspor’un temel sorunu araftar hariç herkes suçlu! Şanlıurfaspor haberler