Taraftarları üzen haber! Urfalılar Süper Kupa maçını izleyemeyecek

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 7 Nisan'da oynanacak olan Süper Kupa finalini Urfa ve çevre illerden gelenlerin izleyemeyeceği haberi futbolseverleri üzdü.

Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da oynanması planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa maçının yaşanan sıkıntıdan dolayı ertelenmesinin ardından Şanlıurfa’da oynanma kararı alındı.

Türkiye’nin iki köklü kulübü Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali maçının Urfa’da oynanacağın açıklanması Urfalıların yanı sıra Diyarbakır, Mardin, Adıyaman, Antep ve Batman’daki futbolseverleri de sevindirmişti.

Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu, Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında Spor Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen tam olimpik bir stadyum olarak biliniyor. Ancak, 28 bin 965 kişilik kapasitesine rağmen sadece 8 bin 965 seyirci için biletlerin satışa çıkacağı duyuruldu.

Böylece 28 bin kişilik Urfa 11 Nisan Stadı’nın 8 bin seyirci için bilet satışa sunulacak.

Daha önce 30 Aralık 2023 günü Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak son anda iptal edilen maçı 20 bin bileti satılmıştı.

Satılan biletlerin 7 Nisan’da oynanacak maçta da geçerli olduğu ortaya çıktı.

Böylece 28 bin kişilik Şanlıurfa 11 Nisan Stadı’nın 8 bin seyirci için bilet satışa sunulacak. Passoligden bilet satışı dolayısıyla Şanlıurfalılar başta olmak üzere bölgedeki taraftarların final maçını izleme hayali suya düşmüş oldu.

Taraftar Urfalı Süper Kupa Galatasaray