Tarihi köprüde bekleyen tehlike!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da tarihi köprünün çevresinde meydana gelen çökme, tehlike oluşturuyor. Çökmenin meydana geldiği alanda ise önlemin alınmaması hep tedirginliğe hem de tepkilere neden oluyor.

Haliliye ilçesine bağlı Hızmalı Mahallesi'nde bulunan tarihi taş köprünün çevresinde çökmenin meydana gelmesi sonucu iki çukur oluştu. Çevredeki toprağın kayması sonucu metrelerce derinlikte açılan çukurların etrafının kapatılmaması vatandaşlarda korkuya neden oluyor.

Gece ve gündüz saatlerinde yoğun olarak kullanılan tarihi köprünün çevresinde çukurlar oluşurken, Karakoyun deresinin çevresinde bulunan istinat duvarının da altında büyük bir boşluk meydana geldi. Öyle ki meydana gelen çukurlar vatandaşların tehlikeli anlarla karşı karşıya gelmesine neden olurken, bölgede yeni çökmelerin de yaşanacağı öngörülüyor.

 

Dikkat etmeyen, gece düşebilir

Söz konusu bölgede akşam saatlerinde aydınlanmanın yetersiz olması nedeniyle vatandaşların çukurları görmeyerek, içine düşme ihtimali de yüksek oluyor. Bu durum ise vatandaşları korkutuyor.

 

Sadece beton bloklar indirilerek önlem alınmış

Çökmenin meydana geldiği alanda herhangi bir önlem ya da çalışma yapılmazken, sadece beton bloklar çukurun çevresine indirilmiş durumda. Ayrıca istinat duvarının altında boşluğun olması ve köprüye bağlantı yolunun altında da boşluk oluşması yeni çökmelere adeta davetiye çıkarıyor.

 

'Ne önlem var ne de çalışma'

Söz konusu çöküntüye karşı yetkililerin önlem almamalarına tepki gösteren vatandaşlar, "Buradan her gün yüzlerce kişi geçiyor. Dikkat etmemeleri durumunda bu çukurlara girmeleri ve çeşitli yerlerinden yaralanmaları an meselesi. Günlerdir çöküntüler bu şekilde kalırken, burada bir çalışma da yapılmıyor. Çalışmaların yapılmaması durumunda en az bir yağışta bile büyük hasarlar meydana gelebilir." ifadelerini kullandılar.  



Abdulselam Yavuz / Urfa Değişim



sadece beton bloklar indirilerek önlem alınmış tarihi köprüde bekleyen tehlike! Çökmenin meydana geldiği alan dikkat etmeyen gece düşebilir haliliye ilçesine bağlı hızmalı mahallesi