Tarihi mağarada fotoğraf sergisi

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerlerinin yer aldığı fotoğraf sergisi içerisinde kaya mezarlarının da bulunduğu Kızılkoyun Nekropol'ündeki mağaralarda sergilendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Turizm Haftası kapsamında kentin simgesi balıklıgöl platosunda yer alan ve içerisinde kaya mezarlarının da bulunduğu mağaralarda fotoğraf sergisi açtı.

Konut Kubbeli evleriyle Harran, Saklı Cennet Halfeti, Fırat’ın incisi Birecik, 12 bin yıllık tarihiyle Göbeklitepe, Germuş kilisesi, Urfa kalesi ve kentin tarihi yerlerinin yer aldığı 35 fotoğraf tarihi Kızılkoyun Nekropol’ünde sergilendi.

Pandemi kurallarına uygun şekilde açılan fotoğraf sergisine gelen sanatseverler aynı zamanda Kızılkoyun nekropolünü de gezme imkânı buldu.


“FARKINDALIK OLUŞTURAN FOTOĞRAF SERGİSİ”
ŞUTSO Turizm Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Kamil Türkmen turizm haftası nedeniyle yapılan sergi hakkında düşüncelerini ve görüşlerini şu sözlerle dile getirdi. “Öncelikle tarihi bir mekânda, yaklaşık beş bin yıllık bir alanda, tarihin derinliklerinde Şanlıurfa’mızın farklı fotoğraflarını bir alanda toplama noktasında ve böyle bir etkinlik yaptıkları için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Turizm Daire Başkanlığına teşekkür ediyorum böyle bir şeyi akıl ettikleri için. Malum pandemi süreci insanlar evlerinde bir hareket yok ama sosyal medya üzerinde online gezileri devam ediyor. İşte bu süreçte yapılmış olan bu tarz farkındalık çalışmaları insanların ilgisini alakasını çekiyor. Bu konuda bu çalışmayı yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum ve inşallah pandemi sürecinde de bu bölgelerde farklı etkinliklerle karşı karşıya geleceğiz inşallah.” dedi.


“TARİHİ ÖREN YERLERDE EKRAN KARŞINA ÇIKMALARINI İSTİRHAM EDİYORUZ”
Türkmen, “Tarihsel mekânların mutlaka ekranlara yansıtması çok önem arz eder. Özellikle müzelerimizde Göbeklitepe’nin olduğu bölgede, metropol alanlarında, Balıklıgöl alanında ve kazı alanlarında yapılan bir röportaj bir haber ve bir etkinlik mutlaka o bölgeyi doğrudan hedef kitlesi haline getirir ve insanların farklı bir bakış açısıyla görmelerini sağlar. Bizlerde Büyükşehir belediye Başkanımızdan ve Valimizden veya Bakanlarımızdan bir açıklama yaptıklarında mutlaka bu tarihi ören yerlerinde yapmalarını özellikle istirham ediyoruz. Bu tür girişimler illimizin tanıtımı açısında bir ivme kazandıracaktır.” dikkatini çekti.

Sergiyi gezen Mehmet Yaşar “Özelikle pandemi sürecinde böyle tarihi bir mekanda tarihi fotoğraflarla serginin açılması, güzel anlamlı bir etkinlik olmuş. Sergi alanında ki fotoğraflarda daha çok tarihi ören yerlerden seçilmiş bir tarihi alanda böyle bir sergi yapılması daha anlamlı olmuş. Malum pandemi hayatımızı her yönüyle olumsuz etkiledi ama bunun yanında güzel etkinliklerin yapılaması hayatımıza renk katı açıkçası keyifle gezdiğim sergilerden biri oldu.” diye ifade etti.

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim