'Tarım arazileri ranta kurban edilemez'

TAKİP ET

Geniş tarım arazilerinin beton yapılara kurban edilmesinin kabul edilemeyecek bir durum olduğunu söyleyen Mimar Bahattin Çelik, verimli tarım arazilerimizin ve tarihi sit alanlarımızın ranta kurban edilmemesi için her türlü çalışmanın yapılması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Mimarlar Odası ve ilgili kuruluşların temsilcilerin katılımıyla Şanlıurfa'da tarım arazileri ve sit alanlarının korunması ile ilgili konulara dikkat çekmek için toplantı yapıldı. Toplantıda açıklamayı Mimar Bahattin Çelik yaptı. En verimli tarım arazilerine sahip Şanlıurfa'da tarım arazileri ve sit alanların imara açılmasına tepki gösteren Bahattin Çelik, "En kolay gelir, arazi rantıdır. Şanlıurfa'daki tarım arazilerinin ve sit alanlarının ranta kurban edilmemesi için Mimarlar Odası ve ilgili meslek odaları bu işin takipçisi olacak." dedi.

arım arazileri ranta kurban edilemez geniş tarım arazilerinin beton yapılara kurban edilmesi Şanlıurfa ticaret ve sanayi odası Şanlıurfa mimarlar odası en verimli tarım arazilerine sahip Şanlıurfada