Tarım Bakanı Urfa'da istifaya davet edildi!

TAKİP ET

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi sabah saatlerinde 5 yıldızlı otelde basın mensuplarıyla bir araya gelerek Şanlıurfa ve ülke tarımı hakkında basın mensuplarıyla konuştu.

Bakan Kirişçi’nin cephesinde bunlar yaşanırken Bakan’ın Urfa’ya geldiğini duyan çiftçiler isyan bayrağını çekerek isyan etti. Çukobirlik tarafından belirlenen 21 TL pamuk taban fiyatı tepkiyle karşılandı. Geçen günlerde Şanlıurfa Ziraat Odası önünde eylem yapan çiftçiler  netice bulamayınca bugün tarlada pamuk yakarak pamuk fiyatlarına tepki gösterdi.

HER DERDE DEVA!

Şanlıurfalı vatandaşların yaşadığı sorunları gündeme getirmekten geri kalmayan ve yaşanan her sorunun merkezine koşan Deva Partisi İl Yönetimi, bu sefer isyan bayrağını çeken çiftçilerin imdadına koştu. Çiftçilere destek veren Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, “Tarım Bakanı, Tarımın Başkenti Ş.Urfa’ya sabah gelip akşam dönecek şekilde bir ziyaret gerçekleştiriyor. Pamuk fiyatlarına isyan eden, su verilemeyen, elektrik borcu nedeniyle tarlası desteklemesi haczedilen, gübre alamayan, tarlasını ekemeyen çiftçileri yerinde tarlasında dinleyecek, dertlerini dinleyecek. Şaka şaka tabi ki program 5 yıldızlı otelde önceden seçilmiş kimin ne diyeceği belirlenmiş belli kişilerle belli konularla sınırlı olacak, herkes ve tüm konuşulanlar kayıt altına alınacak. Buna da Deva olacağımız günler elbette yakındır." diyerek çifçiye destek verdi.

Başkan Urfa Haberler