Tarım işçilerinin sorunlarını yerinde dinledi

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Genel Merkez MKYK Üyesi ve Şanlıurfa İl Başkanı İsmail Yavuz, Konya ovasında Şanlıurfalı mevsimsel tarım işçilerinin sorunu yerinde dinledi ve çözümü için sözler verdi.

Şanlıurfa’nın kanayan sorunlarından olan işsizlik ’den dolayı birçok kişi mevsimlik tarım işçiliği için göç etmek zorunda olan aileler çok zor şartlar altında çalışarak geçimlerini sağlıyorlar.

Yeniden Refah Partisi Genel Merkez MKYK Üyesi ve Şanlıurfa İl Başkanı İsmail Yavuz, saha çalışmaları sürdürmeye devam ediyor. Bu kez durağı Konya ovası oldu. Şanlıurfa’dan ve kendi topraklarından zorunlu göç etmek zorunda olan mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını dinleyerek notlarını alan Başkan Yavuz problemleri çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını paylaştı.

ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN GERİ KALIYOR
Başkan Yavuz şöyle sözlerine devam etti; Konya’da Şanlıurfalı vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Şanlıurfa’nın kanayan yarası olan işsizlik her sene zorlu Göç’e maruz kalan mevsimlik tarım işçileri olan Şanlıurfalı hemşerimizin sorunlarını dinledik. En başta eğitim gelmekte okullarını bitiremeden şehirlerini tek etmek zorunda kalan çocuklarımız yarınla umutla bakması gerekirken ne yazık ki okullarını bitiremeyen çocuklar küçük bedenleriyle 3,5 kuruş daha fazla ailelerine destek vermek için okullarını yarıda bırakmak zorunda kalıyorlar. Hükümet sözde daha önceden bu durumlar için bazı çalışmaları yaptığını biliyoruz ama şuanda bulunduğumuz bölge ne yazık ki Hükümetimiz vatandaşının yanında olmadığını görüyoruz...”

LAVABO VE MUTFAK YOK!
Başkan Yavuz; “Eğitim başta geliyor dedik ama memleketlerinden kilometrelerce uzakta bir yere geliyorsunuz ve tüm yaz mevsiminde çadırda geçiyorsunuz. Banyo ve ihtiyacınızı giderecek ne lavabo neden mutfağınız var. Şanlıurfa’nın kaderi olan elektrik sorunu burada yakalarını bırakmıyor. Sadece geçinme derdi olan bu insanlar yine ne yazık ki zor koşullarda çalışmaya devam ediyorlar. Hükümetimiz bu konuda artık ciddi anlamda gerçekten işsizlik sorununu  gidermesi gerekmektedir ve ülkemize ciddi anlamda katkı sağlayan mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını çözüp onlarında rahat koşullarda çalışmasını sağlaması gerekmektedir.

Yıllardır 5 milyon Suriyelilere verilen eğitim ve sosyal destek neden milletimize verilmiyor. Bu vicdanları yaralayan bir durumdur.”

“İŞSİZLİĞE SON VERECEĞİZ”
Başkan Yavuz son sözlerinde şöyle tamamladı; “İşsizlik sorunu ülkemizin temel problemi olarak görünüyor. Şanlıurfa’mızın da en önemli sorunlarında biri olarak başta geliyor. Kilometrelerce uzaktasınız günlük 100 ile 120 TL arası çalışıyorsunuz sigortanız yok yaşam şartları ağır olması ne yazık ki bizleri üzüyor. Yeniden Refah Partisi olarak kurulduğumuz günden buyana 81 İl’de Milli ekonomi projelerimizi geliştirdik. Her bölgenin kendisine özel ekonomisini sağlayabilecek ve işsizliğine son vereceğiz. Bir ülkemizin en önemli geçim kaynağı tarımdır. Tarım olmasa hiç bir şey yolunda gitmez. Ki son güncel zamlara baktığımızda ise ciddi anlamda hayat pahalığı almış başını gidiyor. Bunun için önemli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Az kaldı Yeniden Refah gelecek herkesin yüzü gülecek” dedi.
 

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı İsmail Yavuz