Tarım kenti tarım işçisi oluyor

TAKİP ET

Genç işsizliğin en yüksek olduğu tarım kenti Şanlıurfa'da işsizlik nedeniyle vatandaşlar tarım işçisi olarak Şanlıurfa'da başka illere mevsimlik işçi olarak göç ediyor.

Aylarca evinden uzakta ekmek peşinde koşan vatandaşlar, tarım diyarı olarak anılan Şanlıurfa’da GAP’ın bir an önce bitirilmesini istiyorlar. Ayrıca enerji ve akaryakıt fiyatlarının düşmesi gerektiğini vurguladılar.

Şanlıurfa’nın tarım şehri olduğunu söyleyen vatandaşlar, iş bulmak için başka illere mevsimlik tarım işçisi olarak gittiklerini ve bu durumun kentin unvanına ters düştüğünü söylediler. Genç işsizlikte Türkiye’de ilk sırada olan kentte iş bulamayan gençler aileleri ile birlikte tarım işçisi oluyor. Tarım işçisi olarak dışarı giden ailelerin yanında çocuklar ve gençler eğitimden geriye kalıyor. Gittikleri kentte birçok problemle karşılaşan işçiler Şanlıurfa’da iş alanlarının arttırılması gerektiğini söylediler.

Urfa Değişim Gazetesine konuşan vatandaşlar Şanlıurfa’nın sorunlarını sıraladı.

“URFA TARIM ŞEHRİ BİZ BAŞKA ŞEHİRLERE TARIM İŞÇİSİ OLARAK GİDİYORUZ!”

Urfa Değişim Gazetesine konuşan Ramazan Çetin, Şanlıurfa’nın tarım kenti olduğu halde başka şehirlere tarım işçisi olarak gittiklerini ve yetkililerin buna bir an önce çözüm üretmesi gerektiğini vurguladı.
Ramazan Çetin sözlerini şöyle sürdürdü: “Şanlıurfa tarım bölgesidir. Biz tarım işçisi olarak dışarıya gidiyoruz. Tarım bölgesi olduğu halde baraj geldi. Su geldi ama biz dışarı gidiyoruz. Yani bu nasıl oluyor ben onu anlamadım” dedi.

ŞANLIURFA’YA HER ŞEY YAPILMALI

Şanlıurfa’nın her şeye layık olduğunu söyleyen Mehmet Dönmez de yaşanan elektrik kesintilerinden yakındı. Mehmet Dönmez sözlerine şöyle devam etti: “Şanlıurfa’da her şey yapılmalı. İlk başta bu elektrik sorunumuz çözülmeli. Sık sık oturduğumuz yerde elektrikler kesiliyor. Faturalar yüksek geliyor. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor.”

TURİSTLİK KENTTE OTEL SORUNU MEVCUT!

Şanlıurfa’nın 7 den 70’e bereket saçan bir kent olduğunu söyleyen Fatma Kartal da kentte bazı sorunların göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kente yaşanan eğitim işsizlik sorunlarına dem vuran Fatma Kartal, turizm için yeni otellerin yapılması gerektiğini belirtti. Kartal sözlerini şöyle noktaladı: “Şanlıurfa’da turizm için oteller yapılmalı. Bozuk olan yollar yapılmalı. Eğitim ve işsizlik sorunu çözülmeli yeni istihdam alanları açılmalı. “
 

tarım tarım işçisi mevsimlik tarım işçisi şanlıurfa