Tarım Müdürlüğünün ihalelerinin şeffaf olmadığı iddia ediliyor

TAKİP ET

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün ihalelerini açık bir şekilde kamuoyuna duyurmaması dikkat çekiyor. İl Müdürlüğünün, ihaleleri açık bir şekilde yayımlamaması projelerin de şeffaf olmasını engellediği iddia ediliyor.

Kamu İhale Kurumu yasasına göre resmi kurumlar bir proje hayata geçireceği zaman aciliyet arz eden ve olağanüstü durumlar dışında her türlü projeyi ilana çıkarması ve oradan ihaleyi alan firmaya vermesi gerekiyor. Ancak Şanlıurfa'da bazı kurumların ihalelerini açık bir şekilde yayımlamaması dikkat çekiyor.

İhaleler sadece Büyükşehir Panosuna mı asılıyor?

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de Şanlıurfa'da hazırladığı projelerin hayata geçirilmesi için ihaleye çıkarması gerekirken, bu projelere ait ihale ilanlarını görmek mümkün olmuyor. Tarım İl Müdürlüğü, ihalelerini açık bir şekilde kamuoyuna duyurması gerekirken, bu ihaleleri Büyükşehir Belediyesinin panosuna asmakla yetiniyor.

İl Müdürlüğü, Karaköprü, Siverek, Bozova ve Hilvan ilçelerinde bulunan avlak alanların kiralama projelerini ilana çıkardı ama bu ihaleler kamuoyunda pek bilinmiyor. İhaleler daha açık bir şekilde yayımlanması gerekirken, sadece Büyükşehir Belediyesinin ilan panosunda yer aldığı iddia ediliyor.

İhaleler belli firmalara mı veriliyor?

Şanlıurfa'daki bazı kurumların, çalışmalarını açık olarak ihaleye çıkarmaması, bu projelerin şeffaf bir şekilde yürütülmediği şüphesini uyandırıyor. Öyle ki ihale açık bir şekilde yayımlanmadığı için firmalar arasında rekabet ortamının oluşmasını engelliyor ve bu projelerde daha fazla maliyetin harcanmasına yol açıyor. Bu durumda ise bazı kurumların yandaş firmalara ihale verdikleri iddialarını gündeme getiriyor.  

 

Şanlıurfa İl tarım ve orman müdürlüğü Şanlıurfa haberler son dakika