Tarım ve Orman Müdürlüğü duyurdu! Destek ödemeleri başlıyor

TAKİP ET

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmesi kapsamında, yapılacak olan destekleme ödemelerinin tarihlerini ne zaman başlayacağını açıkladı.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmesi kapsamında, yapılacak olan destekleme başvuruları 08.01.2024 tarihinde başlayacağını duyurdu. Başvuruların ise 16.02.2024 tarihinde sona ereceği bilgisine yer verildi.

Gerekli şartları sağlayan gemilere, boy uzunluğuna göre belirlenen miktarlarda gemi başına destekleme ödemesi yapılacak.

GEMİLERİN UZUNLUĞUNA GÖRE ÖDEME YAPILACAK

Destek ödemelere şu şekilde;

4,99 metreye kadar olan gemilere 3 bin 500TL,

5-7,99 metre arası gemilere 4 bin 250TL,

 8-9,99 metre arası gemilere 5 bin 250TL,

10-11,99 metre arası deniz balıkçı gemileri ile 10 metre ve üstü boylardaki tüm iç su balıkçı gemilerine ise 6 bin TL ödeme sağlanacak.

Belirtilen tarihten sonraki değişiklikler, destekleme başvuru hakkı doğurmayacağı belirtilerek; “Balıkçı gemisinin sahibi veya ortağı olan kadınlara, desteklemeye başvurduğu tarihte, sahiplik veya ortaklığın devam ediyor olması ve şahsı veya ortakları adına desteklemeye bizzat başvuru yapmaları halinde, gemi başına ödenecek birim destekleme tutarının %25 daha fazlası ödenecektir. Belirtilen tarihten sonraki değişiklikler, destekleme başvuru hakkı doğurmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü urfahaberleri