Tarımın başkentinde arpa kuyruğu

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde vatandaşlar Toprak Mahsulleri Ofisi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Arpa almak isteyen vatandaşların görüntüsü tarımın başkentine yakışmadı.

GAP’ın başkenti olarak bilinen Şanlıurfa’da vatandaşlar hayvanları için arpa alabilmek için Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bir dönem arpa, kırmızı mercimek ve buğdayı ile Türkiye’nin ambarı olan Şanlıurfa’da vatandaşlar arpa almak için TMO önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

“Şanlıurfa, sen bu hallere mi düşecektin?”
Aslen Şanlıurfalı olan İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TMO önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşların görüntüsünü paylaşarak, “GAP'ın, tarımın başkenti Şanlıurfa, sen bu hallere mi düşecektin?” diye sordu.

İşte Tanal’ın paylaşımı:
“GAP'ın, tarımın başkenti Şanlıurfa, sen bu hallere mi düşecektin? Yer Viranşehir ilçesi. Görüntüler bu akşam çekildi. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) önünde arpa kuyruğu. Hayvan sahipleri, TMO'dan azıcık arpa satın alabilmek için birbiriyle yarışıyor. Akşam karanlığında bile araçlarla kuyruğa giriliyor. Hayvanları aç bekleyen vatandaşlar, arpa satışı başlayana, sıra kendilerine gelene kadar araçta uyuyor.  2 gündür kuyrukta bekleyenler bile var. Ülkeyi, Şanlıurfa'yı, çiftçimizi bu duruma düşürenler utansın!”
 

Şanlıurfa Viranşehir Toprak Mahsulleri Ofisi