Taş ocağı patlatmaları izinsiz mi yapılıyor

TAKİP ET

Bozova ilçesi sınırlarında bulunan ve LİMAK Çimento Fabrikasına ait taş ocağında yapılan patlatma çalışmaları çevrede bulunan kırsal mahallelerde hissediliyor. Mahalle sakinleri patlamalardan dolayı evlerinin hasar gördüğünü söylediler.

LİMAK Çimentoya ait taş ocağında yapılan patlatma çalışmaları çevrede bulunan kırsal mahalleleri olumsuz etkiliyor. Birçok ev haber verilmeden yapılan patlatmalar sonucunda hasar görürken, patlatma sonrası etrafa yayılan taşlar aynı zamanda hayati tehlike arz ediyor.

Birçok defa şikâyet konusu haline gelen taş ocağında gelişi güzel patlatma çalışmaları yapıldığına dikkat çeken vatandaşlar konuya ilişkin LİMAK çimento hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması gerektiğine dikkat çektiler.

Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin birçoğunun dışarıda olduğuna dikkat çeken vatandaşlar; “Artık evlerimizde rahat bir şekilde oturamaz olduk. Adeta deprem paniği yaşayan insanlara dönüştük. Ne zaman ve ne şekilde bir patlatma başlayacak artık bilemiyoruz.

Başta çocuklarımız olmak üzere can güvenliğimizden endişe ediyoruz. LiMAK Çimento’nun taş ocağındaki bu patlatmaları izinsiz yapıp yapmadığını bilmiyoruz. Ayrıca bizlere patlatma öncesinde de haber verilmiyor. Yetkili mercilerin bu duruma bir an önce el atmalarını istiyoruz” şeklinde konuştular.

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati taş ocağı korku dolu anlar limak