Tasarımlarıyla tanıtıma katkı sunacaklar

TAKİP ET

Şanlıurfa Valiliği ve Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın destekleri ile Şanlıurfa turizmini canlandırmak amacıyla kurulan Turizm A.Ş Göbeklitepe'yi daha iyi tanıtmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kez Şanlıurfa'ya gelen tasarımcılar, Göbeklitepe ile ilgili tasarımlarını yaparak kentin tanıtımına katkı sunacak.

Tarihin sıfır noktası Göbekltepe’yi farklı tasarımlarla dünyaya tanıtmak için tasarımcılar Şanlıurfa’da bir araya geldi. Tasarımcılar, önce Göbeklitepe ören yerini gezdiler, gizemli yapılar hakkında bilgi edindiler. Farklı figürlerin bulunduğu T şeklindeki stelleri gözlemlediler.

Tarihi Bakırcılar Çarşısını dolaşan tasarımcılar, ritimlerle vurulan tokmak seslerini dinlediler. ustaların bakır üzerine nakış işlemesini seyredip sohbet ettiler.

 



Göbeklitepe ile ilgili ürünler tasarlayarak dünyaya tanıtacaklar

Atölyede bir araya gelen 7 tasarımcı, Göbeklitepe’nin Türkiye ve Dünyaya daha iyi tanıtılması için fikir jimnastiği yapıp çalışma startı verdiler. Tasarımcıların hedefinde Göbeklitepe’nin anıtsal yapılarından, tarihinden, coğrafyasında ve hikâyelerinden esinlenerek bakırdan ürünler tasarlayarak dünyaya tanıtmak.

 



Beyazıt: Hem pazarlama hem de tanıtım

Göbeklitepe bakır ürünleri tasarım atölyesi proje sorumlusu Nurcihan Beyazıt, “Göbeklitepe’nin tasarım aracılığıyla Türkiye’ye ve Dünyaya tanıtılması ve Göbekltepe için bir tasarım koleksiyonu değeri yaratılması, aynı zamanda tasarımcılarla Göbeklitepe mirasının bir araya getirilerek bir yaratım yapılması amacıyla bir araya geldik. Ana hedefimiz Göbeklitepe için bir tasarım koleksiyonu oluşturmak. 7 farklı tasarımcımız, bu atölyemizde ve bu tasarımcılarımız Göbeklitepe’nin anıtsal yapılarından, tarihinden, coğrafyasından ve hikâyelerinden esinlenerek bakırdan üretilecek ürünler tasarlayacaklar. Göbeklitepe’nin kültürel mirasını alıyoruz. Bu bölgedeki zanaatlardan yerel malzemeden kültür birikiminden faydalanıp bunlara yaratıcı bir bakış açısı ile bakıp güncel bir yaratım yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’ye Dünyaya pazarlayarak bu pazarlama aracılığıyla Göbeklitepe’yi tanıtmak istiyoruz.” dedi.

 



Tasarımcı Ekin Voran, “Göbeklitepe’yi görmek bizi heyecanlandırdı. Göbeklitepe gerçekten çok etkileyici bir yer. Bunu her açıdan hissediyoruz. Göbeklitepe’de gördüklerimizden esinlenerek sadece Türkiye’de değil, Dünyadaki insanların kullanabileceği, ilgisini çekebileceği ürünler olacak. Amacımız Şanlıurfa’yı ve Türkiye’yi elimizden geldikçe daha çok tanıtabilmek.” ifadelerini kullandı.







Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim

tasarımlarıyla tanıtıma katkı sunacaklar Şanlıurfa valiliği ve karacadağ kalkınma ajansı’ Şanlıurfa turizmini canlandırmak turizm a.Ş göbeklitepe’yi daha iyi tanıtmak tasarımcılar göbeklitepe ile ilgili tasarımları göbeklitepe ile ilgili ürünler tasarlay