Tatil süresi değil, yoğunluk memnun etti

TAKİP ET

Kurban bayramı tatilinin 9 gün olmaması tatilci sayısını da düşürdü. Şanlıurfa şehirlerarası otobüs firma işletmecileri yoğunluktan dolayı sevinirken, tatil süresinin kısa olmasından ise memnun olmadı.

Kurban Bayramının bitmesi ile tatilciler de evlerine dönmeye devam ediyor. Ancak tatilin 9 gün yerine 5 gün olması Ramazan bayramına oranla tatilci sayısını da azalttı. Bu durum ise hem turizm işletmecilerini hem de otobüs firmalarını etkiledi. Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde de yaşanan yoğunluk, Ramazan bayramına oranla daha az oldu.

 

Her gün ortalama 200 ila 250 otobüs ve 400 ilçe minibüsünün sefer yaptığı Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde Kurban Bayramı yoğunluğu geçmiş bayramlara oranla daha düşük geçti. Otobüs firma işletmecileri arasında yaşanan yoğunluktan memnun olan da var, tatil süresinin kısa olmasından dolayı eski yoğunluğu bulamadıklarından şikayet eden de. Ancak firma işletmecilerin birçoğu yaşanan yoğunluktan memnun kaldı. Şanlıurfa'dan tatile gitme isteyen yolcuların ise daha fazla İstanbul, Ankara, Bursa gibi illere gittikleri belirlendi.

 

Subaşı: Yoğunluktan memnunuz; bu yoğunluk halen devam ediyor

Yolcu firması yetkilisi Şükrü Subaşı, "Bayram yoğunluğu gayet güzel geçti. Bu yoğunluk, halen de devam etmekte. Bayram öncesi ve sonrası araçlarımızda doluluk oranı istediğimiz orandaydı. İlave servisler düzenledik. O servislerimizde de doluluk oranı arttı. Yolcularımız genelde en çok başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Bursa gibi illeri tercih ettiler. Bu süreçte yolculuklarımızda herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadık. Seferlerimiz son derece güzel geçti. Sadece İstanbul tarafında trafik yoğunluğu fazla olduğu için biraz gecikmeler yaşandı. Fakat buna rağmen gerçekten de servis ve trafik anlamında tecrübeli kaptanlarımız ile yolculuklarımızı kazasız belasız tamamladık diyebiliriz. Şanlıurfa otobüsleri için herhangi bir trafik kazası söz konusu olmadı. İnşallah bundan sonra da olmaz diye temennide bulunuyoruz." dedi.

 

Küp: Beklediğimiz kadar yoğunluk bulamadık

Bayram yoğunluğunun bazı yolcu firmalarını memnun etmediğini söyleyen bilet satıcısı Yasin Küp, "Kurban bayramı yoğunluğu, Ramazan bayramına oranla biraz zayıf geçti. Bazı firmalar açısından güzel geçse de bazıları açısından oldukça zayıf geçti. Çünkü bayram tatili biraz kısa sürdü. Bu nedenle fazla bir yoğunluk yaşanmadı. Kurban bayramında seferlerimiz her günkü gibi doluluk oranı oldukça güzeldi. Servislerimizde boş yer hemen hemen yok denecek kadar azdı. Vatandaşlar Kurban bayramı öncesi ve sonrasında rahatlıkla gidecekleri yerlere bilet bulabiliyorlar. Yani kısacası beklediğimiz gibi bir yoğunluk olmadı. Her zamanki gibi sıradan bir gün gibi Kurban bayramını geçirdik." ifadelerini kullandı.

 

Kaya: Mağduriyetin oluşmaması için çaba sarf ettik

Otobüs firması işletmecisi Reşat Kaya, "Kurban bayramının otogar açısından iyi geçtiğini tahmin ediyorum. Biz firmalar, bu bayramda oldukça yoğunluk yaşadık. Kurban bayramı biz seyahat firmaları açısından iyi geçti diyebiliriz. Bizler firmalar olarak mümkün olduğunca bu yolcu sirkülasyonuna cevap vermeye ve mağduriyetler oluşmaması için elimizden geldiğince çaba sarf ettik. Bu yolculukların en büyük bölümü ise İstanbul yolculuğu oldu." şeklinde konuştu.

Bülent Karaca / Urfa Değişim



subaşı: yoğunluktan memnunuz küp: beklediğimiz kadar yoğunluk bulamadık kaya: mağduriyetin oluşmaması için çaba sarf ettik otobüs firması işletmecisi reşat kaya kurban bayramı