Tatlıses'ten Diyanet'te sert tepki!

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Kurulu, Kahramanmaraş depreminden sonra depremin yol açtığı yıkımlar ile ilgili resmi sitesinde cevapladığı sorulardan 'Depremzede çocuklar evlat edinebilir mi?' sorusuna verdiği cevap büyük tepki toplarken tepki gösterenlerin arasında Urfalı sanatçı İbrahim Tatlıses'in kızı Dilan Çıtak'ta katıldı.

Diyanet’in “deprem sonrası fetva sitesinde evlatlık edilenle evlenme engeli yoktur” ifadesi ülke çapında büyük tepki topladı.Diyanet gelen tepkilerin ardından yayınladığı fetvayı resmi sitesinden kaldırdı.Fetvanın kaldırılmasıyla ilgili Diyanet fetvanın bağlamından koparıldığını savundu. Urfalı Türkücü İbrahim Tatlıses'in kızı şarkıcı Dilan Çıtak ise Diyanet'e tepki gösterdi.


Urfalı Türkücü Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak "Konu evliliğe ne ara geldi ya? Siz ne yapıyorsunuz ya siz kafayı mı yediniz? Biz bu çocukların psikolojisini, travmalarını atlamaya çalışırken siz ne kafası yaşıyorsunuz? Bu ülke bu cümlelerden sonra ayağı kalkmıyorsa bizi çok zor günler bekliyor" diyerek isyan etti.

DİYANETTİN TEPKİ TOPLAYAN FETVASI
Din İşleri Kurulu verdiği fetvada "Dinimizde kimsesiz çocukların bakım ve gözetilmesi tavsiye edilmiş olmakla birlikte hukuki birtakım sonuçlar doğuran evlatlık müessesesi kabul edilmiş değildir. Buna göre evlat edinenle evlatlık arasındaki bu ilişki sebebiyle bir evlenme engeli doğmadığı gibi evlatlığın kendi öz anne, babası yerine evlat edinenin nesebine kaydedilmesi de caiz değildir" ifadeleriyle sosyal medyada tepki toplamıştı.

Sondakika Urfa Haberler