Tehdit salgınına karşı Urfa ne kadar tedbirli?

TAKİP ET

Çin'de başlayarak dünyayı tehdit eden korona virüs alınan tedbirlere rağmen Türkiye'ye de sıçradı. Korona virüsün yayılmasını gösteren korkunç haritaya Türkiye'nin de dahil olması vatandaşları tedirgin etti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında da başta okullar olmak üzere korona virüse karşı yerel yönetimlerin tedbirlerini daha da sıklaştırmaları istendi.

Çin’in Vuhan kentinde başlayan korona virüs salgını, dünya geneline yayılmaya devam ederken, bu salgından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı ise 4 bin 284 oldu. 119 bin 132 kişiye ulaşan virüsten kurtulan kişi sayısı ise 65 bin 765 oldu.

 

Türkiye  dekorkulan haritaya dahil oldu

Dünyayı tehdit eden korona virüsün yayılmasını gösteren harita her geçen gün yeni ülkelere sıçramasıyla genişlerken, Türkiye de bu haritaya dahil oldu. Salgına karşı sınır kapılarını kapatılarak ve farklı çalışmalarla önlemlerinin artırılmasına rağmen Türkiye’ye sıçraması vatandaşları da tedirgin etti. Salgının Avrupa’ya yayılması Türkiye için büyük tehdit olurken, korona virüs Avrupa’dan gelen bir kişide tespit edildi.

 

Bakan Koca: Üzücü ama korkunç değil

Türkiye’de bir kişide korona virüs şüphesinin sonuçlarının pozitif çıktığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, söz konusu virüs vakası görülen kişinin ailesinin gözetim altında tutulduğunu belirtti. Bakan Koca, durumun üzücü olduğunu ancak korkunç olmadığını vurgulayarak alınan tedbirlerle yayılmasını engellediklerinin altını çizdi.

 

Şanlıurfa ne kadar tedbirli?

Salgının Türkiye’ye yayılması sonucu sürekli hijyen ve temizlik konusuna vurgu yapılıyor. Dünyada tek gündem olan korona virüs vatandaşları tedirgin ederken, Şanlıurfa’da henüz maske kullanımına başlanmadı. Ancak vatandaşların en fazla endişe duyduğu alanlar ise çocuklarının eğitim gördüğü okullar oluyor.

 

Veliler en fazla okullardan endişeli

Şanlıurfa’da bulunan okullar zaman zaman hijyensiz ortamları barındırmasıyla gündeme gelirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hijyen çalışmaları yapılmaya devam ediyor. Ancak önceki gün bir okulda onlarca öğrencinin içtikleri sudan dolayı rahatsızlanmaları konusu da velileri en fazla endişelendiren konulardan biri oluyor. Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma ve yoğun olan bölgelerde dezenfekte çalışmalarını sıklaştırırken, özellikle hijyen çalışmalarına okullarda daha fazla ağırlık verilmesi isteniyor.

 

Aişeoğlu: Böyle bir salgınla baş edebilecek miyiz?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis toplantısının üçüncü oturumunda gündem dışı söz alan Meclis üyesi Sema Aişeoğlu, dünyayı tehdit eden korona virüs tehlikesini hatırlatarak, “Malumunuz dünyayı tehdit eden korona virüs vakası ülkemizde de görüldü. Bunlara karşı tedbirler mutlaka alınıyor ama ne kadar yeterli? En azından yerel yönetimler, belediyelerimiz okullarımızın sabun ihtiyacını dahi karşılasa küçük de olsa üzerine düşen görevi yerine getirmiş olur. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bu virüs dünyanın her bölgesinde ciddi bir şekilde ilerliyor. Biz de Şanlıurfa’mız adına küçük de olsa bir çalışma yapalım. Önceki gün 80 öğrencimiz, sadece bir su deposunda olan klorsuz suyu içtiklerinden dolayı zehirlendiler. Biz bunları bile aşamazken, böyle bir salgınla nasıl baş edeceğiz? Hepimizin kaygı duyduğu bu konu ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz.” dedi.

 



Bayuk: Üzücü olaylarla karşılaşmamamızı umuyoruz

Milli Eğitim Müdürlüğünün salgına karşı önlemlerini artırdığını hatırlatan Meclis üyesi Faruk Bayuk, “Söz konusu virüsün kendini gösterdiği ilk günden beri toplu taşıma araçları ve diğer bölgelerde hijyen çalışmaları artırılmış durumda. Geçtiğimiz haftadan beri okullarımızla ilgili de Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çalışmasının olduğunu görüyoruz ve takip ediyoruz. Umuyoruz ki üzücü olaylarla karşılaşmayız. İnşallah bu sorunu da kolay bir şekilde atlatmış oluruz.” diye konuştu.

 



Konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaştığı notu okuyan Meclis Başkanı Ahmet Kaytan ise “Temizlik için çok yıkan, abdest al. Selam ver, az tokalaş. Bol su iç ve hemen şükret. Ateş ve öksürük varsa lütfen maske tak ve hekime git. Ve daha sonra namaz kıl, bol bol dua et.” sözlerine yer verdi.

 



Valilikten korona virüs açıklaması

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Şanlıurfa’da korona virüse rastlanmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’nın yeni tip korona virüsün ülkemizde bir vatandaşımızda görüldüğünü açıklamasının ardından, art niyetli bazı çevrelerce çarpıtma girişimlerinde bulunulduğu ve Sayın Bakanımızın sosyal medya hesabı görüntülerine montajlanan asılsız ifadelerle, virüs tespit edilen vatandaşımızın İlimiz Eyyübiye ilçesinde olduğu şeklinde asılsız iddialara yer verildiği görülmüştür.

İlimiz genelinde şu ana kadar yeni tip korona virüs taşıyan her hangi bir vakaya rastlanmamış olup, şüphe üzerine hastanelere başvuran vatandaşlarımıza bu yönde yapılan testlerin tamamı negatif çıkmıştır.

 Korona virüse karşı ülkemiz genelinde alınan tedbirler çerçevesinde ilimizde de her türlü tedbir alınmış olup, Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşlarımızca sürdürülen çalışmalar, şeffaflık ilkesi doğrultusunda belirli aralıklarla değerlendirilmektedir.”

 

Söz konusu paylaşımları yapanlar hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmış olup, halkımızda panik yaratmak maksadıyla hazırlanan bu türden asılsız paylaşımlara itibar edilmemesi gerekmektedir.



Murat Doğan / Urfa Değişim



tehdit salgınına karşı urfa ne kadar tedbirli? türkiye  dekorkulan haritaya dahil oldu bakan koca: Üzücü ama korkunç değil Şanlıurfa ne kadar tedbirli? veliler en fazla okullardan endişeli aişeoğlu: böyle bir salgınla baş edebilecek miyiz? bayuk: Üzücü ol