Tehlikeli geçişin önü açıldı

TAKİP ET

Uzun bir süredir yapımı durdurulan Karakoyun Viyadük projesinin çalışma alanında demir korkulukların kaldırılması, yayalar için tehlikeye davetiye çıkardı.

Şanlıurfa'da yapılan üst geçitler yayalar tarafından pek kullanılmazken, bazı caddelerde karşıdan karşıya geçişin engellenmesi, yayaların üst geçidi kullanmalarını zorunlu kılıyor. Trafiğin en yoğun yaşandığı caddelerden biri olan İpekyolu Caddesinde de yayaların tehlikeli geçişini engellemek amacıyla korkuluk yapılmış, karşıdan karşıya geçiş engellenmişti.



Yayalar, üst geçidi kullanmak zorunda kaldı

Genel olarak yayalar üst geçidi kullanmak yerine tehlikeleri aldırmadan caddeden geçiyor. Bu nedenle İpekyol'da yayaların caddeden geçmemesi için demir korkuluklar yapıldı. Caddeden karşıya geçişin başka yolunu bulamayan yayalar, üst geçidi kullanmak zorunda kalıyordu.



Tehlikeli geçişin yolu tekrar açıldı

İpekyol'da başlatılan Karakoyun köprülü ve viyadük çalışması nedeniyle demir korkuluklar kaldırıldı. Ancak bir süre önce çalışmaların bitirilmeden durdurulması, yayaların cadde üzerinden kolaylıkla karşıdan karşıya geçmelerine neden oluyor. Her tarafının açık olması nedeniyle düzensiz geçişin olduğu İpekyol'da yayalar, tehlikelere aldırmadan caddeye atlayarak araçların arasından karşıya geçmeye çalışıyor. Araçların hızını bile kontrol etmeden caddeye atlayan yayalar, kazalara da davetiye çıkarıyor.  



Araçlar da hasar görüyor

Söz konusu alanda vatandaşların üst geçide gerek duymadan caddeden karşıya geçmeleri tehlikeli durumlar oluştururken, cadde boyu kaldırımın olmaması da ayrı bir sorun olarak görülüyor. Kaldırımın olmaması nedeniyle vatandaşlar cadde üzerinden yürümek zorunda kalıyorlar. Bu durum da tehlikelere yol açıyor. Çalışmaların bir türlü ilerleme gösterilmediği alanda, sürücüler ise düzenleme yapılmadığından dolayı araçlarının hasar gördüğünü belirttiler.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim Gazetesi

 

tehlikeli geçişin yolu tekrar açıldı karakoyun viyadük projesi yayalar üst geçidi kullanmak zorunda kaldı araçlar da hasar görüyor Şanlıurfa haberler