Tek doktor izne ayrılınca hastalar mağdur oldu

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfa'da tek çocuk gastroenteroloji doktorunun olduğunu ve bu doktorun sağlık sorunları nedeniyle izne ayrılması sonucu çölyak hastaların mağdur olduğunu belirterek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ye taşıdı.

Sürücü, Şanlıurfa'da neden tek çocuk gastroenteroloji doktorunun olduğunu Sağlık Bakanı Fahrettin Kocai tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi sundu.

Sürücü'nün,TBMM'ye sunduğu soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:
Şanlıurfa'da çölyak hastalığını teşhis edebilecek tek çocuk Gastroenteroloji Doktoru kente tayin olduğu gibi sağlık sebeplerinden dolayı iznine ayrıldı. Her çalışanın izin hakkı bulunamadı göz önüne alınarak izinli olduğu sürelerde aynı alanda uzman başka bir sağlık çalışanının da hastane de bulunması gerekmektedir.  Bakanlığınıza uzun bir süredir Nüfusu 3 milyona yaklaşan Şanlıurfa’daki doktor yetersizliklerini özellikle de çocuk dalları hakkında önergeler sunmaktayız fakat bu konu da 4 yıldır gereken özen gösterilmemiş olup belirttiğimiz olumsuzluklar , eksiklikler ve ihmaller devam etmektedir. Bu hususta ciddi bir adım atılması elzemdir.

Bu Bağlamda :

1. Şanlıurfa’da neden sadece tek Çocuk Gastroenteroloji Doktoru bulunmaktadır ?

2.Konu hakkında bir adım atılacak mıdır ?

3.Şanlıurfa’daki doktor eksiklikleri hakkında bir çalışma yürütecek misiniz ?

4.Konu hakkında bir açıklama da bulunacak mısınız ?
 

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü gastroenteroloji doktoru Türkiye Büyük Millet Meclisi