TEKNO İŞGEM ve TEGİM Projeleri İmzalandı

TAKİP ET

Şanlıurfa TEKNOKENT ve Karacadağ Kalkınma Ajansı iş birliği ile hazırlanan TEKNO İŞGEM ve TEGİM Projeleri İmzalandı.

Özel bir otelin toplantı salonunda Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Çiğdem, TEKNOKENT Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün ve çok sayıda davetli katıldı.

Şanlıurfa TEKNOKENT ve Karacadağ Kalkınma Ajansı iş birliği ile hazırlanan TEKNO İŞGEM ve TEGİM Projeleri Harran üniversitesi Rektörlüğü ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından imzalanarak projelerin startı verildi.

TEKNO İŞGEM ve TEGİM Projeleri hakkında gazetemize bilgi veren TEKNOKENT Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün, Şanlıurfa TEKNOKENT’in hazırlamış olduğu projelerin tamamının Şanlıurfa’nın gelişimine katkıda bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Yenigün, şöyle konuştu; “TEKNO-İŞGEM Projemiz; Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile Şanlıurfa Teknokent bünyesinde kurulmuştur. Yeni kurulan işletmeleri ve girişimcileri desteklemek ve böylece bölgesel kalkınmayı hızlandırabilmek için İŞGEM; yeni kurulan işletmelerimizin en kırılgan oldukları dönemler olan ilk birkaç yılda hayatta kalma şanslarını artıracak ve sağlıklı bir şekilde gelişmelerine imkân sağlayacaktır.

Bunun sonucu olarak da; yöremizde girişimcilik ortamı iyileşecek, istihdam artacak, yerel endüstriler oluşacak ve bunlar desteklenip çeşitlendirilecektir. TEKNO-İŞGEM; İşletmelere örnek model teşkil edecek, bunun sonucunda bölgemizde eğitim ve danışmanlık sektörü gelişecektir. İlimizde bu gibi kuruluşların açılması kalkınma ve gelişmedeki hızı artıracaktır.

Şanlıurfa Teknokent bünyesinde kurulacak olan, Şanlıurfa TEKNO Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi(TEGİM); Yazılım ve bilgi teknolojileri konusunda iş fikri olan gençlerin bu fikirleri hayata geçirmesini sağlayacak eğitim ve mentorluk hizmetlerini sunan ve bu fikirlerin ulusal ve uluslar arası düzeyde ticarileştirilmesine katkı sağlayan bir merkez oluşturmak projenin konusudur.

Projenin genel hedefi Şanlıurfa'da girişimcilik ve inovatif aktivitelerin Artırılması, girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve başarılı iş fikirlerinin ticarileştirilmesi neticede şehrimizin kalkınmasına destek olunmasıdır.” şeklinde konuştu.