Tel Abyad sağlığına kavuşuyor

TAKİP ET

Telabyad'da sağlık hizmetleri yeniden yapılandırılarak ve eksikleri giderilerek yeniden hizmet vermeye başladı. Sağlığa ihtiyacı olan herkese tüm sağlık hizmetleri sunuluyor. Diyaliz hastaları evlerinde alınarak, tedavilerinin ardından güvenli bir şekilde, evlerine teslim ediliyor. Türkiye'nin desteğiyle sağlık hizmeti aksatılmadan devam ediyor.

Barış pınarı harekâtı ile terörden arındırılan yaklaşık 80 bin nüfuslu Suriye'nin Tel Abyad kentinde savaşın izlerini, silmeye ve yaralarını sarmaya başladı. Türkiye tarafından yeniden onarımı yapılarak sağlık hizmetinin verilmeye başlanıldığı, Tel Abyad Hastanesinde 31 uzman, 6 pratisyen Doktor görev yapıyor.

 

Hastanede Diyaliz, Fizik Tedavi, Genel Cerrahi, Çocuk, Diş ve Göz polikliniği olmak üzere 16 branşta günde 400 kişiye poliklinik hizmet veriliyor. Doktorlar tarafından yazılan reçetelerdeki ilaçlar hastalara ücretsiz veriliyor. Tel Abyad kırsal köylerinde 16 böbrek hastası diyaliz gününde evlerinden alınarak hastaneye getiriliyor. Burada tedavileri tamamlanan hastalar güvenli bir şekilde yeniden evlerine bırakılıyor.

 

“Türkiye, sayesinde ve çabalarımızla hastanemiz daha iyi oluyor”

Doktor Züheyr Elluş" Hastanede bölümlerimiz var acil, kadın doğum ve doğumhane, Laboratuvarımız var röntgen var, cihazlarımız yeniden yapıldı ve onarıldı. Türkiye’ye teşekkür ederiz. Burada bütün cerrahi ameliyatlar yapılmaktadır ve çocuk servislerimiz var, tüm lazım olan doktorlarımız burada mevcut olmakla beraber, tüm hizmetleri veriyorlar. Şuanda ameliyat bölümümüz açılıyor, yoğun bakım açılıyor. İnşallah Türkiye sayesinde ve bizim çabalarımızla hastanemiz daha iyi olur. Türkiye, Suriye halkını hiç bırakmadı, başka halklar gibi bırakmadı, her zaman kardeşçe katkılarını desteklerini hiç esirgemediler, arkadaşça ve kardeşçe yaşarlar. Hepimiz Müslümansız Türkiye’ye teşekkür ederiz."dedi

 

“Telabyad Hastahanesin’de günde 400 hastaya sağlık hizmet veriyor”

Doktor Elluş‘’Barış Pınarından önce hastanede bu kadar tedavi imkânları yoktu. Bu kadar tıbbi alet ve cihaz yoktu. Şimdi hastane tam teşekküllü olarak çalışıyor. Gelen tüm vatandaşların sağlık ihtiyaçları gideriliyor. Diyaliz hastaları evlerinden getirilerek burada tedavileri yapılıyor. Sağlık hizmetleri Türkiye'nin bize sağlamış olduğu desteklerle yapabiliyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarız. ’ifadelerini kullandı

 

Telabyad Hastanesinde günde 400 kişiye sağlık hizmeti veriyor. 31 doktorla verilen bu hizmetlerin içerisinde 16 tane diyaliz hastası var. Diyaliz hastaları kırsal alanda servislerle hastaneye getirilerek tedavi imkânı sunuluyor."



Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim