Teröristler 125 araçlık konvoyla çıktılar

TAKİP ET

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre YPG/PKK'lı teröristler 125 araçlık konvoyla güvenli bölgeden çekildi. Harekata ara verildiği sürede 40 kez taciz saldırısının da yapıldığı belirtildi.

Türkiye ile ABD arasında yapılan anlaşma ile Barış Pınarı Harekatı'na 120 saatlik ara verilirken, Milli Savunma Bakanlığı tarafından ise son durum ile ilgili bilgi verildi. Yapılan bilgilendirmede harekatın başlangıcından itibaren 765 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.



Bin 500 kilometrelik alanın Türk asker ve Suriye Milli Ordusu tarafından kontrol altına alındığı açıklamada, şu ana kadar 5 Türk askerinin ve 76 SMO askerinin şehit olduğu belirlenirken, 86 Türk askerinin ve 273 SMO askerinin yaralandığı ifade edildi.



17 Ekim tarihinde Türkiye ile ABD arasında anlaşmanın yapılmasından itibaren şu ana kadar YPG/PKK terör örgütü tarafından 40 kez taciz saldırısının yapıldığı belirtilirken, taciz saldırılarından bir askerin şehit olduğu, 7 askerin de yaralandığı vurgulandı. Teslim olan terörist sayısının da 40 olduğu ve güvenli bölgeden şu ana kadar 125 araçlık konvoyla teröristlerin güney bölgesine çekildiği de açıklanan bilgiler arasında.

 

teröristler 125 araçlık konvoyla çıktılar barış pınarı harekatı kapsamında milli savunma bakanlığından yapılan açıklamaya göre türkiye ile abd arasında yapılan anlaşma 40 kez taciz saldırısının yapıldığı belirtilirken