Terzilerde yağmurluk telaşı!

TAKİP ET

Soğuk kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte raflara inen yağmurluklara talep artıyor.

Yaz sıcaklarının yerini kış aylarına bıraktığı ve artık soğuk havaların hakim olduğu günler kapıları araladı. Soğukların etkisini hissettirmesiyle birlikte Şanlıurfalı terzilerin de yoğun mesaisi başladı.

Hayatımızın her alanında yer edinen ve özellikle pandemi dönemiyle daha da yaygınlaşan paket servisleri için kış aylarında çalışanların da zorlu süreçleri başlıyor. Artık her alanda paket servise geçen kuryeler kışın yağan yağmurlardan etkilenmemek için terzilerin yolunu tutuyor.

Kırsal kesimlerde ise çobanlar tarafından tercih edilen yağmurluklar kalitelerine göre fiyatlandırılıyor. Fiyatların şu an son seviyelerde olduğunu söyleyen terzi Ahmet Karcı dönem ortalarında fiyatların artması söz konusu olmaz” dedi.

“ATA MESLEĞİMİZİ DEVAM ETTİRİYORUM”

Dededen gelme mesleğini devam ettirdiğini söyleyen Karcı: “Yaklaşık 20 seneden fazla bir süredir bu işle uğraşıyorum. Kışın yaklaşmasıyla özellikle şu an işlerimiz açıldı. Gerek kırsal kesimden gerekse de merkezden gelen çok müşterimiz var. Benim dedem keçecilik yapıyordu bende dede mesleğimi devam ettiriyorum.” dedi.

“KIŞ AYLARINDA İŞLERİMİZ YOĞUNLAŞIYOR”

Kış aylarının yaklaşmasıyla hem kırsalda hem de merkezde müşteri yoğunluğunun olduğunu aktaran terzi Karcı: “Kışın yağmurdan korunmak için diktiğimiz yağmurluklar çok satılıyor. Biliyorsunuz kışın her ne kadar yağışlı ve soğuk olsa da muhakkak dışarda çalışan arkadaşlarımız var. Özellikle kırsal kesimlerde hayvancılık yapan insanlar kışın dışarda olurken ıslanmamaları için yağmurluk kullanıyor. Öte yandan hayatımızın artık her noktasına yerleşen paket servisler için insanlar sürekli getir götür işi yapıyor ve buda kışın vazgeçilmez bir çileyken onlar için yağmurluk dikiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“FİYATLAR KALİTEYE GÖRE DEĞİŞİYOR”

Kumaşların kalite fiyatlarından dolayı fiyat değişikliğine gittiğini söyleyen Karcı: “Kumaş kaliteleri farklı olduğu için tabi fiyatları da farklılık gösteriyor. Su geçirmeyen, terletmeyen, soğuğu geçirmeyen kumaşlar olarak ayrılıyor. Tabi daha çok tercih edilen su geçirmeyen ve soğuğa dayanıklı olan yağmurluklar tercih ediliyor. Motor kolluklarımızın çifti 50 lira, motor sürücülerinin ıslanmaması için bacak kısmına örtükleri yağmurluk fiyatı 100 lira ikili takım yağmurluk fiyatlarımız ise 200 liradan başlıyor.” şeklinde konuştu.

Kader Topal / Urfa Değişim

Şanlıurfa yağmurluk haberler