Tescilli ürünler görselde kalıyor!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın tescil almış olan ürünleri Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı'nda sergiledi. Ancak bu ürünler gerçekte değil, sadece fotoğraf üzerinde yer aldı. Bu durumda fuara gelen ziyaretçiler tescilli değerlerin tadına bakamadı.

7-10 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilere kapılarını açan Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı'nda beklenen hareketlilik fazla görülmedi. Stantlar fazla yoğun olmazken, Şanlıurfa'ya özgü tescilli yemekler, tatlılar, içecekler ve kuru yemişler de fuarda yok denecek kadar az yer aldı. Şanlıurfa'nın en önemli mirası olan Göbeklitepe'nin de ilk etapta göze çarpması beklenirken, Göbeklitepe ile ilgili sadece küçük taşlar ve tablolar yer aldı.

 

Lezzet stantları arasında Şanlıurfa yok

Fuarın genel kısmında Şanlıurfa'nın değerleri fazla göze çarpmazken, lezzet değerleri stantları arasında Şanlıurfa'nın standı yer almadı. Başka illere ait stantlar daha fazla göze hitap etti. Şanlıurfa'nın lezzet ürünleri arasında sadece isot sergilendi.

 

El işi ürünler daha fazla yer aldı

Şanlıurfa'nın ilçelerine ait açılan stantlarda ilçelere ait önemli değerler pek fazla bulunmazken, çoğunlukla halk eğitimleri kursiyerleri tarafından yapılan el işi ürünler daha ön plana çıkıyor.

 

Şanlıurfa'nın tescilli ürünleri damakta değil, görselde kaldı

Şanlıurfa'nın coğrafi tescil alan birçok ürün bulunurken, bu ürünler fuarda sergilenmedi. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile Şanlıurfa Ticaret Borsası standının boş kalması dikkat çekti. Stantta coğrafi tescilli ürünlerin bulunması gerekirken, bu ürünlerin sadece resimleri yer aldı. Bu nedenle standı ziyaret eden vatandaşlar, kentin lezzet ürünlerini tatmak yerine sadece görselde izledi. Şanlıurfa'nın tescilli lezzet ürünlerinin fuarda yer almaması ziyaretçiler tarafından büyük eksiklik olarak görüldü.

 

'Fuarda tescilli ürünler ziyaretçilere ikram edilebilirdi'

Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı'nı ziyaret eden vatandaşlar, "Şanlıurfa'nın tescil almış lezzet ürünlerinin fuarda yer almaması fuarda cansız bir atmosferin oluşmasına neden oluyor. Burada sadece küçük bir panoya tescilli ürünlerimizin resimleri asılmış. Fuarın daha canlı hale gelmesi için fuara ev sahipliği yapan Şanlıurfa'nın lezzetlerinin burada yer alması ve ziyaretçilere ikram edilmesi gerekirdi. Bu durum, fuarda da daha canlı bir atmosferin oluşmasını sağlardı. Burayı ziyaret edenler sadece Şanlıurfalı olmadığı için bu lezzetler daha iyi tanıtılırdı." ifadelerini kullandılar.  

 Murat Doğan / Urfa Değişim

göbeklitepe kültürel miras ve turizm fuarı escil almış lezzet ürünleri el işi ürünler göbeklitepe kuru yemişler Şanlıurfa tescilli ürünler