THY, sözünü tutacak mı?

TAKİP ET

THY tarafından Göbeklitepe isminin verilmesi düşünülen uçak teslim alındı. Uçağa Göbeklitepe isminin verilip verilmeyeceği merak ediliyor.

Türk Hava Yolları (THY), geçtiğimiz günlerde filosuna yeni kattığı Dremaliner tipi uçağa isim konulması için anket yapmıştı. Ancak ankette Göbeklitepe ismi ön plana çıkarken, uçağın ismi Maçka olmuştu. THY tarafından yapılan açıklamada yeni gelecek uçaklarla Göbeklitepe'nin isminin telafi edileceği belirtilmişti. Bu açıklamanın ardından üçüncü uçak da teslim alındı. Bu nedenle söz konusu uçağa Göbeklitepe isminin verilip verilmeyeceği merak ediliyor.

 

Göbeklitepe yüzde 52 oy almıştı

Filosuna yeni kattığı uçağa isim verilmesi için kamuoyunun görüşünü almak isteyen THY, anket başlatmış, isim için 4 seçenek sunmuştu. 'Perge, Assos, Göbeklitepe ve Zeugma' isimleri içerisinde oylama yapılması istendi. Ankette Göbeklitepe ismi yüzde 52 oy alarak ilk sırada yer aldı. Ancak bu oylamayı geçersiz bulan THY, uçağın ismini Maçka koymuştu.

 

Yeni uçağa Göbeklitepe ismini verme sözü verdi

Göbeklitepe isminin en fazla oyu almasına rağmen THY'nin uçağa Maçka ismini vermesi, Şanlıurfalıların tepki göstermesine neden olmuştu. Tepkiler üzerine THY tarafından yeni uçakların geleceği söylenmiş ve bu uçaklardan birine Göbeklitepe isminin verilmesi sözü vermişti. Açıklamanın ardından 3 uçak geldi ama halen isim konulmadı. Önümüzdeki günlerde isim konulacağı düşünülen uçağa Göbeklitepe'nin ismi verilip verilmeyeceği merak ediliyor.

Murat Doğan / Urfa Değişim

yeni uçağa göbeklitepe ismini verme sözü verdi thy sözünü tutacak mı? göbeklitepe ismi göbeklitepe yüzde 52 oy almıştı türk hava yolları (thy) Şanlıurfa