Ticaret Bakanlığı aileleri uyardı!

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı kırtasiye alışverişlerinde vatandaşların dikkat etmesi gereken hususları açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada vatandaşların güvenli bir şekilde alışveriş yapmaları için çalışmalarını hızlandırdığının bilgisini paylaştı. Ayrıca alışverişte dikkat edilmesi gereken noktalara değinildi.

GÜVENSİZ ÜRÜNE KARŞI SIFIR TOLERANS!

Sosyal medyada yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başladığı bugünlerde Bakanlığımız, "güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans" prensibi ile vatandaşlarımızın okul alışverişlerini güvenle yapabilmeleri için saha denetimlerine hız vermiş bulunmaktadır.

Öncelikle satın alınan her ürünün ambalajı dikkatle incelenmelidir. Ürün ambalajları ve üzerinde yer alan uyarılar dikkatle okunmalı ve kullanım talimatları doğrultusunda hareket edilmelidir.

TÜRKÇE UYARILAR BULUNMAYAN ÜRÜNLER SATIN ALINMAMALIDIR

İmalatçı/ithalatçı açık adının ve adresinin bulunduğu ürünler tercih edilmelidir. Markası ve modeli belli olmayan, üzerinde Türkçe uyarılar bulunmayan ürünler satın alınmamalıdır.

Oyuncak şeklinde olan veya oyuncak Kırtasiye hangi yaş grubuna yönelik olduğuna dair ibarelerin ve diğer uyarıların bulunup bulunmadığına bakılmalıdır. Örneğin, 36 aydan küçük çocuklar için risk oluşturan kırtasiye malzemelerinde bulunan uyarılar dikkate alınmalıdır.

CE İŞARETİNİN BULUNUP BULUNMADIĞI KONTROL EDİLMELİDİR

Boya malzemelerinde, oyuncak görünümlü silgilerde, kalemtıraşlarda, oyun hamurlarında ve parmak boyalarında CE İşaretinin bulunup bulunmadığı kontrol edilmelidir.”

Ticaret Bakanlığı vatandaşların herhangi bir ürün hakkında kuşkuya düştüklerinde şikâyet etmelerini isteyerek, “Tüketicilerimiz, güvenli olduğundan şüphe duydukları ürünleri "Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)" ve Bakanlığımızın web sayfası üzerinden ihbar ve şikâyet mekanizmalarını kullanarak Bakanlığımıza bildirebilirler” dedi.

Ticaret Bakanlığı kırtasiye alışverişleri kırtasiye alışverişleri