'Toplantı yaptınız; ne değişti?'

TAKİP ET

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, heyelanın yaşandığı ancak aylardır yapılmayan alan ile ilgili yaptığı açıklamada, "Konu ile ilgili toplantı yapıldı, sonuç ne oldu? Halen çalışma yok" dedi.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde aşırı yağıştan dolayı heyelanın meydana gelmesi sonucu önemli yol bağlantıları kapanmıştı. Ancak aylar geçmesine rağmen halen kapanan yollar açılmadı. Esnafın tepkilerine rağmen yolların açılmadığı alanı inceleyen CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, "Yaşanan heyelan nedeniyle Sahil Yolu "halen" kapalı halde. Geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın İsmail Çataklı geldi, toplantılar yaptı ve gitti. Ne oldu peki, sonuç ne? Neden hala bir çalışma yok? Bu heyelandan bölge ekonomisi alt üst olmuş durumda." diye konuştu.



 



Heyelanın bölge ekonomisini olumsuz etkilediğini söyleyen Milletvekili Aydınlık, "Birecik patlıcanının satışları durmuş vaziyette. Alabalık çiftlikleri iş yapamıyor. Turistler bölgeye gidemiyor. Kelaynak üretme istasyonuna yerli ve yabancı turist ulaşamıyor. Esnafın ciddi kayıpları var. Birecik ve Halfetili vatandaşlarımız mağdur. Bazı köylerin ulaşımı sıkıntıda. Yazıktır günahtır, tüm yetkililerden ivedilikle görevlerini yerine getirmelerini rica ediyorum. Birecik - Halfeti bölgesi Şanlıurfa ekonomisi için çok önemlidir, bir an önce çalışmaların hızla yapılması lazım. Kaybedecek tek bir saniyemiz dahi yok. Bu vatandaşlarımızı daha fazla mağdur etmeyin!" ifadelerini kullandı.

 

oplantı yaptınız; ne değişti? chp Şanlıurfa milletvekili aziz aydınlık heyelanın bölge ekonomisini olumsuz etkilediği ancak aylar geçmesine rağmen halen kapanan yollar açılmadı