'Toplumun ne kadar camilere yöneldiğini de düşünmeliyiz'

TAKİP ET

HDP'li Meclis üyesi Bahri Yıldırım, Şanlıurfa'da sıklıkla camilerin yapıldığını ancak toplumun ne kadar camilere yönlendirildiği boyunun da düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis oturumunun 4. birleşimi gerçekleşti. Mecliste bazı bölgelerdeki imar plan değişiklikleri görüşüldü. Haliliye ilçesine bağlı Ulubağ Mahallesi 251 Nolu parselde bulunan alanda, konutların yerine ibadethanenin yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

 

'Camileri yapıyoruz ama toplumu ne kadar camilere yönlendiriyoruz?'

Söz konusu alan ile ilgili söz hakkı alan Meclis üyesi Bahri Yıldırım, "Her imar planında cami yapılması öncelikli konu oluyor. Camileri yapıyoruz ama toplumu ne kadar camilere yönlendiriyoruz? Toplumda cami yaparak iyilik yapma düşüncesi oluyor. Bunun sonucunda cami yapılırken, orası ile ilgili elimiz kolumuz bağlanıyor. Bu bölgeye yakın cami de var ama tekrar burada cami yapılmak isteniyor." dedi.  

 

'Orada ev yapılacağına ibadethane açılması daha uygundur'

Konutların ibadethaneye dönüşeceğini öne süren diğer meclis üyesi "İmar planları yapılırken ibadethaneler, eğitim alanları, sosyal alanlar hesaplanarak yapılır. Bizim olumlu olarak bakacağımız durum, bu alan konuttan çıkarılıyor. Bu bölgede ev yapılacağına burası ibadethane olarak kullanılacak. Bu durum da mahalle için olumludur. Ayrıca bu alanı vatandaşlar konuttan çıkararak hibe ediyor." ifadelerini kullandı.

 

Diyarbakır yolu üzeri Karaköprü ilçesinde bulunan bölgede, akaryakıt istasyonu ve park yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

 

'Yerleşim alanında yakıt istasyonu uygun değil'

Burada petrol istasyonunun yapılmasının vatandaşın sağlığı açısından olumlu olmadığını belirten Meclis üyesi, "Yerleşim yerinin yoğun olduğu alanda akaryakıt istasyonunun yapılmasını uygun bulmuyorum. Gelişmekte olan alanlara yapılabilir ama burası gelişmiş bir alandır. Bu nedenle hem görüntü açısından hem de tehlike açısından sağlıklı bulmuyorum." şeklinde konuştu.

Bölgede petrol yapılmasını savunan meclis üyesi ise  "Bu alana yakın başka bir petrol istasyonu bulunmuyor. Bu nedenle vatandaşların ihtiyacı ve talebi doğrultusunda burada akaryakıt istasyonu yapılmak isteniyor. Öte yandan tehlikeli olduğu boyutuna bakarsak, önlem alınmadığı takdirde bindiğimiz LPG'li araçlar da tehlikeli konumdadır. Ancak önlem alındıktan sonra hiçbir sorun bulunmaz." sözlerine yer verdi.  

Murat Doğan / Urfa Değişim



petrol istasyonu hdpli meclis üyesi bahri yıldırım haliliye ilçesine bağlı ulubağ mahallesi imar haberler