Toprak kortta tenis oynayan köye salon müjdesi

TAKİP ET

Yöresel kıyafetleri ile toprak kortta raket sallayan Sarıbal Mahallesi sakinlerine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çok amaçlı salon yapılacak. Bakan Kasapoğlu, sosyal medya hesabından tesis kurma sözü köyde heyecan yarattı.

Viranşehir ilçesine bağlı kırsal Sarıbal Mahallesi sakinleri ve 4 yıldır beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Yusuf Avcıbaşı’nın çabalarıyla tenis filesinden toprak arazisi üzerine kurulan tenis kortu kısa sürede Türkiye’nin gündemine düşmesi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun gözünden kaçmadı. Bakan Kasapoğlu şalvarla tenis oynayan köylülerin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı ve köye tesis kurma sözü verdi.

Şalvar ve poşu ile tenis oynuyorlar
Doğduğu mahallenin ortaokulunda 4 yıldır beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Yusuf Avcıbaşı, Mahalle sakinlerinin zamanlarını güzel bir şekilde değerlendirmesi için tenis ile tanıştırdı.
Toprak kortta şalvar ve poşu gibi yöresel kıyafetleri ile ayak basarak raket sallayan Sarıbal Mahallesi sakinlerinin gözde sporu tenis oldu

“Köyümüzün eksiklerini kısa sürede gidereceğiz”
Sarıbal köylülerin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Kasapoğlu'nun, "Şanlıurfa Viranşehir'deki görüntüler beni çok mutlu etti. İnşallah köyümüzdeki eksikleri en kısa sürede tamamlayıp, çiçeği burnunda sporcularımızla güzel bir turnuva düzenleyeceğiz." ifadeleri köyde memnuniyet oluşturdu.

Başkan Ekinci mahallilerle tenis oynadı ve hediye dağıttı
Sarıbal Mahallesini ziyaret eden Viranşehir belediye başkanı Salih Ekinci, önce toprak kortta vatandaşlarla tenis oynadı, Bakan Kasapoğlu'nun selamlarını iletti ardından raket hediye etti
Viranşehir belediye başkanı Ekinci: “Viranşehir belediye başkanı olarak Bakan Beyin twitter'dan attığı paylaşımdan dolayı memnuniyetimi dile getirdim. Çünkü ilçemde olan güzel bir müsabakayı Türkiye gündemine kendisi taşımış oldu, direk spor bakanlığının sayfasında yayınlaması ile bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Sayın bakanımda görüştüm kendisi çok mutlu olmuş bu görüntüleri gördükten sonra ve İnşallah burada yapılan tesisten sonra kendisi de bu kırsal mahallemizi ziyaret edeceğini ve burada bir maç izlemek istediğini dile getirdi. Bakanımız bu tür konularda özverilidir ve kısa sürede bunu da yapacağına inanıyorum tabiî ki spora ve spora dayalı her şey bizi heyecanlandırıyor ve heyecanlandırmaya devam edecek. Yöresel kıyafetler olan görüntü kesinlikle fotoğraf çekmek ya da kamera çekmek için verilen bir görüntü değil. Ben amca ile biraz oynadım yöresel kıyafeti ile benim mücadele etti ve zorlandım, bunun daha çok gelişeceğine inanıyoruz. Bu tür şeylerin Viranşehir'de ve bölgede daha çok cesaret alarak yapılacak ve gelişeceğine inanıyorum” dedi.

“Yaşlılar önce çekindi ama sonra raketi ellerine aldılar”
Sarıbal Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Yusuf Avcıbaşı;" Pandemi sürecinde herkes köydeydi boş vakitlerini kaliteli değerlendirmek için ne yapalım diye düşündük. Boş alanı kortta çevirdim yaşlılar, gençler ve çocuklarda bu sporu benimsesinler öğrensinler diye bu şekilde başladık. Önce çocuklar ve gençlerle başladık yaşlılarda gelip izlediler, köy ortamı olduğu için yaşlılar biraz çekindiler sonra onlarda önerdim raketi ellerine aldılar. Hoşlarına gitti ve yavaş yavaş oynamaya başladılar. Mini turnuvalar olacak herkes boş zamanlarında buraya gelip oynamak istiyorlar. Sayın bakanımızın twitti'de sağ olsun bizi çok mutlu etti çok onure etti. Tesis yapacaklarını söylediler tesis yapıldıktan sonra tenis adına çok güzel gelişmeler olacak.” dedi.

“Tenisle ilk defa tanıştım”
Daha önce böyle bir etkinlik yapmıyordu diyen Ortaokul öğrencisi Emine Avcıbaşı ise, “Okulda masa tenisi ve badminton oynuyorduk sonra Yusuf Hoca gelip buraya kort kurdu çalıştırdı bizi tenisi öğrendik arkadaşlarımızla gelip oynuyoruz, tenisle ilk defa tanıştım. Spor bakanının tesis sözüne çok mutlu olduk çünkü biz burada tenis oynarken çizgiler bozuluyordu yenide yapmak zorunda kalıyoruz. Eğer turnuvalar olursa oynamak isterim."

“Tesis yapılırsa eşofmanlarımızla oynayacağız”
Ahmet Avcıbaşı:" Biz Yusuf Hoca sayesinde tenis ile tanıştık bu pandemi sürecinde yapacak bir işimiz ve spor yoktu tenise yöneldik. Yöresel kıyafetlerimizle rahat oynayamıyoruz çok amaçlı tesis yapılsa eşofmanlarımızla gider oynarız. Sayın başkanımıza ve sayın spor bakanımıza teşekkür ederiz çok amaçlı bir saha yapacaklarını sözü verdi.

Hazine ve Maliye bakan yardımcısı Nurettin Nebati Belediye başkanı Ekinci aracılığıyla mahalle sakinlerini tebrik ederek destek vereceklerini ve bakan beyle birlikte gelip tenis oynayacaklarını söyledi.