Trafik kilitlendi, vatandaş işe gidemedi!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sonrası sabah işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar kapalı yollar nedeniyle trafikte saatlerce kaldı. Halk otobüsünü bekleyen vatandaşlar ise yürüyerek işe gitmek zorunda kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 3 gün önce Şanlıurfa için turuncu kod uyarısı verilmesine rağmen Hem Büyükşehir Belediyesi hem ilçe belediyeleri karla mücadele noktasında sınıfta kaldı. Yolların açılmadığı sabah saatlerinde yetersiz tuzlanma nedeniyle yollar buz tutması nedeniyle araçlar yolda ilerlemekte sıkıntı yaşadı. Kentin birçok noktasında kaymalar nedeniyle trafik kazaları meydana geldi. Kazalar nedeniyle birçok araçta maddi hasar meydana geldi.


BÜYÜKŞEHİR TEYAKKUZDAYIZ DEDİ AMA YOLLAR BUZ KESTİ!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 120 araç 220 personelle hem şehir merkezinde hem de ilçelerde karla mücadeleye hazır olduklarını duyurmasına rağmen yollar buz tutması nedeniyle araçlar yolda kayarak ilerledi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı karla mücadele ekibi, araçları ve tam kadro personeliyle teyakkuzdayız demesine rağmen gece saatlerinde yağan kara rağmen yollarda tuzlamanın yetersiz kalması yolların buz pistine dönmesine neden oldu.

VATANDAŞLAR İŞE GİDEMEDİ!
Maşuk ve Çevik Kuvvet Kavşağı yağan kar sonrası buz pistine dönmesi nedeniyle buralarda uzun araç kuyrukları oluştu. Yolda ilerlemekte zorluk çeken vatandaşlar araçlarıyla tekrar eve dönmeye çalışması ise gözlerden kaçmadı. Büyükşehir Belediyesine ait araçlar yolların ulaşıma elverişli olmaması nedeniyle sabah saatlerinde çalışmadı. İşe gitmek için otobüs duraklarına giden vatandaşlar burada araçların gelmesine bekledi. Otobüslerin çok geç gelmesi nedeniyle vatandaşlar yürüyerek işe gitmeye çalıştı. Ancak kaldırımların temizlenmemesi ise ayrı bir sıkıntıya neden oldu. Seyrantepe Mahallesine giden körüklü otobüsler ise buz tutmuş yolda ilerlemekte sıkıntı yaşayınca yolcuları indirmek zorunda kaldı. Maşuk yolunda zikzaklar çizerek giden halk otobüsleri dikkatlerden kaçmadı.


İLÇE BELEDİYELERİ SINIFTA KALDI!
Anayol ve caddelerin buz tuttuğu Şanlıurfa’da kaldırım yürümeye çalışan vatandaşlar ise düşe kalka ilerlemeye çalıştı. Kar temizliğinin yapılmadığı kaldırımlar tehlikeye davet çıkardı. Gece saatlerinde tuzlama ve temizleme yapılmayan kaldırımlar birçok vatandaşın düşmesine neden oldu. Belediye ekipleri kaldırım temizliğine saat 8’den sonra başlaması dikkatlerden kaçmadı. Vatandaşlar geç çalışmaya başlayan ekiplere tepki gösterdi.

TANAL: BÜYÜKŞHİR SINIFTA KALDI
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele de sınıfta kaldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Tanal’ın paylaşımında trafiğin kilitlendiği görüntülere ve kaza yapılan araçlara yer verdiği.

Tanal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Şanlıurfa'nın tam merkezi! Büyükşehir binasına 500 metre uzaklıkta... En ufak kar yağışında bile trafik oldu. Belediye araçları yollarda kaldı, vatandaşı perişan ettiler. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi görevini yapmıyor. Zeynel başkan, görevini yap! 40 yılın başı Şanlıurfa'ya hafiften kar yağdı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sınıfta kaldı!

VATANDAŞ BAŞKAN BEYAZGÜL’E TEPKİ GÖSTERDİ
Maşuk ve Çevik Kuvvet Kavşağında yol açma çalışmalarını yerinde takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e bir vatandaş yolların neden tuzlanmadığını sorarak tepki gösterdi. Başkan Beyazgül ise, “Tuzlama yapıldı üzerine tekrar kar yağdı. Yol tuzlanmasa bu halde olmazdı” dedi. Vatandaş ise ekiplerin 24 saat çalışması gerekiyor diyerek tepki gösterdi.

VİDEO ÇEKİMİMİZE BAKTILAR!
Bir vatandaşın neden yolların tuzlanmadığı tepkisini o anda yolda kalan ve yürüyerek gazeteye gelen yazı işleri müdürümüz o anları telefonla çekti. Ancak Büyükşehir basın biriminden birisi videoyu bakmak istemesi akıllarda soru işareti bıraktı. Videoyu izleyen kişi daha sonra işine kaldığı yerden devam etti.

ÇALIŞMALAR GEÇ BAŞLADI!
Yolların buz pistine döndüğü kent merkezinde çalışmaların geç başlaması nedeniyle bazı halk otobüslerinin hatlarında seferlerin geçici süreliğine iptal edildiği duyuruldu.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim
 

Şanlıurfa Trafik kilitlendi Şanlıurfada yollar tuzlanmadı vatandaş işse gidemedi Başkan Beyazgül