Trambüs projesine tepkiler daha fazla arttı

TAKİP ET

Sürekli gündeme gelen ve bir türlü bitirilemeyen trambüs projesi, açıklanan Sayıştay raporu ile tepkileri daha da artırdı. Şanlıurfalılar, mevzuata uymadan belli bir firmaya verilen projenin mahkemeye taşınması gerektiğini savundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nihat Çiftçi tarafından uygulanmaya konulan trambüs projesi, sürekli zaman aşımına uğrarken, bitirilmesi planlanan tarihin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen halen bitirilemedi. Bu durum tepkilere neden olurken, Sayıştay raporunda yer alan mevzuata aykırı hareket edildiği konusu ise tepkileri daha da artırdı.



Raylı sistemle birlikte maliyeti 455 milyon TL’lik proje ile ilgili mevzuata aykırı hareket edildiği belirtilen Sayıştay, projenin ihaleye çıkarılmadığı ve teklif alınan bir firmaya verildiği belirtildi. Projede saydamlık, rekabet, eşit muamele, gizlilik ve kaynakların verimli kullanımı ile ilgili kuralların ihlal edildiği belirtildi.



Söz konusu projenin aksamasına tepki gösteren vatandaşların tepkisi açıklanan raporlar daha da yükseldi. Siyasiler de söz konusu proje nedeniyle Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi.

 

trambüs projesine tepkiler daha fazla arttı sürekli gündeme gelen ve bir türlü bitirilemeyen trambüs projesi açıklanan sayıştay raporu Şanlıurfalılar mevzuata uymadan belli bir firmaya 2 yıl geçmesine rağmen halen bitirilemedi 455 milyon tl’lik proje