Trambüs yıllar sonra Şanlıurfa'da

TAKİP ET

Şanlıurfa'ya yıllar sonra trambüs test sürüşleri için yeniden geldi. 2018 yılında test sürüşleri yapılan trambüs, dün itibariyle 18 metre olarak test sürüşüne tekrar başladı.

Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi zamanında 25 metre olarak Şanlıurfa’ya getirilen trambüsün test aşamaları başarılı bir şekilde yapıldığı açıklandı. Ancak aradan geçen uzun bir süreden sonra trambüslerin uzun olduğu ve Şanlıurfa caddelerinde dönemeyeceği algıları yapıldı. Nitekim Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül döneminde trambüslerin daha rahat dönmesi için 18 metreye düşürmek için yüklenici firma ile görüştüklerini trambüsün bu şekilde kente geleceğini duyurmuştu.

Ekim 2018 yılından sonra Şanlıurfa’ya gelmesi yılan hikayesine dönen trambüs hakkında yüzlerce haber ve yorumlar yapıldı. Yüklenici firmanın döviz kaynaklı bazı problemler yaşadığı, trambüsün Urfa sokaklarında dönmeyeceği algılarından sonra ilk trambüsün kente gelmesi yaklaşık 4 yıl sürdü.


Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, kente gelen trambüsün fotoğraflarını paylaşarak aracın test sürüşlerine başladığını duyurdu. Bayuk paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Trambüs Şanlıurfa sokaklarında test sürüşlerine başladı. Tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun”

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Büyükşehir Belediyesi trambüs Şanlıurfa