Tuğrul bebek yardım bekliyor!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da uzun süredir yaşam mücadelesi veren SMA hastası Tuğrul Altun Şanlıurfalı vatandaşlardan ve yetkililerden destek bekliyor. Şu anda entübe durumda olan Tuğrul bebek için kermes açan aile herkesten yardım bekliyor.

Şanlıurfa'da yaşayan Feyza Nur ve Yusuf Altun çiftinin, 2021 yılı Ocak ayında ilk çocukları Tuğrul bebek dünyaya geldi. 3 aylıkken aniden rahatsızlanan Tuğrul bebek, hastaneye kaldırıldı. Şanlıurfa’daki hastanelerde çeşitli testler yapan anne Feyza Nur ve Baba Yusuf Altun, Tuğrul bebeğin SMA Tip 1 hastalığına yakalandığını öğrendi.14 aylık olan ve tedavisi için 10 ayı kalan Tuğrul bebek için Baba Yusuf Altun, Şanlıurfa Valiliğinde izin alarak yardım standını kurdu. Novada AVM önünde açılan kermese aile destek istiyor.

Tuğrul bebeğin yaşaması için gecesini gündüzüne katan baba Yusuf Altun, Balıklıgöl platosunda açtığı standın ardından Atatürk Bulvarında da kermes düzenledi. Şanlıurfalıların desteğini beklediğini söyleyen Yusuf Altun Tuğrul bebeğin yaşaması için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan Yusuf Altun” Tuğrul’un babasıyım.  Tuğrul’un yurt dışındaki tedavisi için valilik izinli bir kampanya başlattık. Kampanyamız Türkiye genelinde sürüyor.
Tuğrul şu anda 14 aylık. Yoğun bakım da 5 defa entübe oldu. Şu anda entübe durumda o yüzden Şanlıurfalılardan destek bekliyoruz. Yurt dışındaki ilaçlarına kavuşa bilmesi için maddi manevi herkesten destek bekliyoruz. Çünkü Tuğrul Şanlıurfa’nın çocuğu bu yüzden herkesin desteğine çok ihtiyacımız var. Tuğrul’un iki defa kalbi durdu. Günden güne kemikleri eriyor.  Herkesten destek bekliyoruz” dedi.


Tuğrul’un halası Kudret Kalender, Tuğrul’un tüm Şanlıurfalıların desteğini beklediğini belirtirken sözlerine şöyle devam etti. “Tuğrul için yardım istiyoruz. Urfalılardan herkesten destek bekliyoruz. İnşallah bu desteklerle hayatı kurtulur. Çok şükür iyidir iyi olmaya da çalışıyor bizde bekliyoruz “

“TUĞRUL İÇİN KERMES AÇTIK”
Tuğrul’un ismini duyduğu zaman konuşmakta zorluk çeken anne Feyza Nur Altun ise
“SMA tipi hastası oğlumuz Tuğrul için kermes açtık daha fazla kişiye duyurabilmek için merkezdeyiz. Urfa’da adım adım ilaca yaklaşıyoruz. İnşallah o amaçla buradayız vatandaşlarımızı bekliyoruz şu an.  Çevremizden duyan kişiler geldi.  Gerek bağış olsun veya alışveriş olsun bu şekilde destekleri oluyor daha da büyük desteklere ihtiyacımız var. Urfa’da esnaflarımıza duyurmak çok güzel ivme olur kampanyamız için duyarlarsa sesimizi yine burada bilmeyen Urfa halkından kişiler varsa onlarda duyup bizlerle ilgilenirlerse seviniriz. biz bir bebeğin yaşamı için buradayız oğlumuz için buradayız. Herkesin desteğini bekliyoruz gerçekten süreç çok kısıtlı çok hızlı ilerleyen bir hastalık o yüzden görmezden gelmesinler lütfen desteklerini esirgemesinler” dedi.

KERMES 31 MAYIS’A KADAR SÜRECEK
Tuğrul’un babaannesi Nezahat Altun da “Kermesin amacı Tuğrul bebek için, SMA hastası olduğu için tedavi için yurt dışına göndermek için herkesten destek olup yardım etmesini istiyoruz ondan dolayı buradayız ayın 31 ‘e kadar devam edecek bütün Urfa halkını bekleriz” ifadelerini kullandı.
Haber Mehmet Kırvar
 

Tuğrul bebek SMA