Turistler, Urfa'nın kültürüne hayran kalıyor

TAKİP ET

Turizm sezonunun başlamasıyla Göbeklitepe Yılının da katkısıyla Şanlıurfa'da turizm yoğunluğu yaşanıyor. Esnaflar da turistleri, evine konuk olan misafir gibi karşılıyor, Peygamberler Şehri'nin kültürünü onlara yansıtıyor.

İnanç ve kültür turizminde önemli bir yere sahip olan Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da turizm sezonu yoğunluğu başladı. İlk tarım alanlarının yapıldığı yer olarak kabul edilen tarihin sıfır noktası Göbeklitepe de Şanlıurfa turizmine önemli katkı sunuyor. 2019 yılının Göbeklitepe Yılı olarak ilan edilmesinin ardından sadece Türkiye'de değil, dünya üzerinde dikkat çeken Göbeklitepe sayesinde turist sayısında da artış yaşanıyor. Turizm sezonunun başlamasıyla Şanlıurfa'nın hemen her cadde ve sokağında yerli ve yabancı ziyaretçilere rastlamak mümkün oluyor. 



Hazreti İbrahim, Hazreti Yakup, Hazreti Eyyüb, Hazreti Elyesa ve Hazreti Şuayb'a ev sahipliği ile Peygamberler Şehri unvanını alan Şanlıurfa, dünya üzerinde inanç merkezleri arasında yer alması da büyük bir avantaja sahip. Yerli ve yabancı ziyaretçi yoğunluğu en çok Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl Platosu ile UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren Göbeklitepe'de görülüyor.



Konaklama sorunu da yaşanıyor

Tarihi ve turistik güzellikleriyle ön plana çıkan kente, ilginin artması nedeniyle rezervasyonsuz gelen birçok ziyaretçi konaklama sıkıntısıyla karşılaşıyor. Turizm patlamasının yaşandığı Şanlıurfa’daki onlarca konuk evi yöreye özgü motiflerle dizayn edilerek butik otele dönüştürüldü. Konaklama hizmetinin yanı sıra tarihi konuk evlerinde sıra geceleri eşliğinde eğlenen ziyaretçilere, Urfa Kebabı, İçli Köfte, Lahmacun ve Çiğköfte gibi yöresel lezzetleri ikram ediliyor.



'Bu ziyaretleri kısa süreli düşünmüyoruz'

Şanlıurfa'ya gelen ziyaretçilerin memnun kalarak her zaman gelmeleri için onlara müşteri gözüyle değil, misafir gözüyle baktıklarını dile getiren Turizm İşletmecisi Mustafa Erbülbül, "Gelen misafirlerimizi kendi evimizdeymiş gibi ağırlamaya çalışıyoruz. Misafirlerimize Urfa'mızın kültürünü yansıtmaya çalışıyoruz. Gerek yemekleriyle gerek sıra gecesi ile kültürümüzü yansıtıyoruz. Gelen ziyaretçilere yöreye özgü Urfa Kebabı, Patlıcanlı ve Domatesli Kebap ile Fındık Lahmacun ve Urfa'ya özgü acı kahve yani mırra ikram ediyoruz. Gelen ziyaretçilere müşteri gözüyle bakmıyoruz. Çünkü turizm bir senelik bir şey değil. Gelen insanların memnun kalmasını istiyoruz. Tarihi konağımızda butik otel odaları yaptık. Gelen kişiler tarihi konağımızda kalabiliyorlar, odaları Urfa yöresine özgü dizayn ettik. Konaklar taş yapıdan oluşuyor, yazın daha serin oluyor kışın da daha sıcak oluyor” dedi.



 

hazreti İbrahim hazreti yakup hazreti eyyüb hazreti elyesa Şanlıurfa haberler son dakika