'Turistlere boş evinizi kiralayın' önerisi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da turizm sezonu nedeniyle yaşanan yoğunlukta otellerin yetersiz kalmasına karşılık sosyal medyada boş evi bulunanların evlerini turistlere açmaları tavsiye edildi.

2019 yılının Göbeklitepe Yılı olarak ilan edilmesiyle Şanlıurfa'da turizm yoğunluğu yaşandı. Turizm sezonunun başlamasıyla turizm yoğunluğu yaşanan Şanlıurfa'da bu kez konaklama sorunu yaşanıyor. Turistlerin yoğun olarak geldiği Şanlıurfa'da otellerin yetersi kalmasına karşı ev sahiplerinin boş evlerini ücret karşılığında turistlere tahsis edilmesi tavsiye edildi.

Şanlıurfa Kültürel Mirası Koruma Derneği sosyal medya hesabında otellerin yetersiz kalması konusunda "Şanlıurfa tarihinin en büyük turist akınıyla karşı karşıya. Otellerde yer yok. Biz de Dernek olarak bir öneri sunalım dedik. Acaba dayalı döşeli boş evleri bulunan ev sahipleri, evlerini Turizm Müdürlüğüne bildirerek, ücret karşılığı turistlere açabilir mi." açıklamasını paylaştı.

 

uristlere boş evinizi kiralayın önerisi Şanlıurfada turizm sezonu nedeniyle yaşanan yoğunluk 2019 yılının göbeklitepe yılı olarak ilan edilmesi turizm sezonunun başlamasıyla