Turizm alanları filmlerle tanıtılacak

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın turizm alanlarının daha fazla tanıtılması için bu alanlarda kısa ve tanıtıcı filmler çekilecek. Konu ile ilgili çalışma yapılması için Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliğiyle komisyona devredildi.

Tarihin başlangıcı olan Göbeklitepe sayesinde Şanlıurfa'nın diğer tarihi alanları da keşfedilerek büyük bir önem kazandı. Özellikle 2019 yılının Göbeklitepe Yılı olarak ilan edilmesi ile büyük bir avantaj elde eden Şanlıurfa'da bulunan diğer tarihi alanlarda da turizm hazırlığı yapıldı. Göbeklitepe'yi ziyaret etmek için Şanlıurfa'ya gelen turistler, bu yapılara hayran kalıyor.



Şanlıurfa'nın turizm hedefinin daha fazla artırılması için tarihi alanlar başta olmak üzere turizm alanlarında ilgi çeken doğa güzelliklerin bulunduğu alanlar ile ilgili tanıtım filmleri çekilecek. Turizm alanlarının çekilecek filmlerle tanıtımının gerçekleşmesi talebi, Büyükşehir Belediye Meclisi üçüncü birleşiminde görüşüldü. Mecliste Şanlıurfa turizmini etkileyen ve tanıtıcı katkılar sağlayan Harran Evleri, Göbeklitepe, Şuayp Şehri, Saklı Cennet, Bazda Mağaraları, Takoran Vadisi, Eyyüp Nebi gibi yerlerin kısa ve tanıtıcı filmlerinin hazırlanması talebi gündeme getirildi. Meclis gündemine alınan konu, oy birliğiyle üzerinde çalışılmasına karar verildi.



Oteller konusunda da çalışma yapılacak

Turizm sezonunun başlamasıyla turizm patlamasının yaşandığı Şanlıurfa'da, konaklama alanları yetersiz kalıyor. Konaklama sorunuyla karşı karşıya kalan Şanlıurfa'da otel sayısının artırılması hazırlıkları da sürüyor. Turizm alanında otellerin geliştirilmesi de Mecliste görüşülen konular arasında yer aldı.  Mevcut oteller yarışında geri kalmamak için hem sahip oldukları iş gücünün popülasyon düzeyini, en yüksek noktada tutmaya çalışılıyor, hem de tesislerin müşterilerine sağladığı imkanları sürekli geliştirme çabasına giriyorlar. Şanlıurfa'da bulunan otellerin kapasitelerini, işleyişlerini turizme olan etkilerinin araştırılması için Meclise sunulan teklif oy birliği ile kabul edildi.



Halfeti su sporları geliştirilerek turizme kazandırılacak

Öte yandan turizmin önemli bölgelerinden olan Saklı Cennet olarak bilinen Halfeti ile ilgili çalışmalar da gündeme alındı. Doğa güzellikleriyle de ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan Halfeti ilçesinde su sporlarının geliştirilerek turizme katkı sağlamaları amacıyla organizasyonların yapılması teklifi de Mecliste gündeme alındı. Konu ile ilgili teklif, oy birliği ile kabul edildi.



Murat Doğan /  Urfa Değişim Gazetesi

saklı cennet olarak bilinen halfeti tarihin başlangıcı olan göbeklitepe haberler son dakika Şanlıurfa