Turizm merkezine yakışmayan görüntü

TAKİP ET

Şanlıurfa merkezde yarı çıplak halde yerde uzanarak dilenen çocuk duygu sömürüsü yaparak para kazanmaya çalışması yürekleri burktu. Suriye uyruklu olduğu öğrenilen çocuğun madde bağımlısı olduğu ileri sürüldü.

Yıldız Meydanında bir dükkanın önünde yere yarı çıplak halde uzanan çocuk duygu sömürüsü yaparak ekmek parası kazanmaya çalıştı. Turizmin merkezi noktasında yer alan görüntü vatandaşların tepkisine neden oldu. Son günlerde Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kent genelinde çocuk dilenciler artmaya başladı. Kimisi yarı çıplak halde kimisi terliksiz ve ayakkabısız halde gezerek dilenmeye devam ediyor.

Kentin en işlek noktasında yarı çıplak halde yerde uzanan çocuğu gören vatandaşlar bu görüntülerin Peygamberler şehri olarak nitelendirilen Şanlıurfa’ya yakışmadığını söyledi. Özellikle turistler yoğun olduğu alanda bu tür manzaraların çok olması ve yetkililerin yetersiz çalışması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Bölge esnafından gelen tepkiler üzerine zabıta ekipleri,  yerde yarı çıplak halde yatan çocuğu alıp götürdü. Dilencilik yapan çocuğun aynı zamanda madde bağımlısı olduğu ve aile boyu dilencilik yaparak para kazanmaya çalıştığı öğrenildi.

Sokağa yarı çıplak halde gönderilen çocuğun aile tarafından bilinçli olarak gönderildiği ileri sürüldü. Bölge esnafı Barış Pınarı Hareketı ile Talebyad ve Rasulayn güvenli bölge haline getirildi. Bir kısım Suriyeli vatandaş buraya giderek yaşamını sürdürüyor.

Şanlıurfalı vatandaşlar bu tip dilenci ve madde bağımlısı Suriyeli dilencilerin Talebyad ve Rasulayn’a götürmelerini istedi. Ancak bu şekilde kentin rahat edebileceğini söylediler.

 

yıldız meydanı Şanlıurfa turizm dilenci