Turizmde ulaşım sorunu

TAKİP ET

TÜRSAB GAP bölge temsil kurulu Başkan yardımcısı Ali Canbek, Uçak seferlerinin az olması ve uygun saatler de sefer olmamasından dolayı gelen turistler komşu illere gidiyor. Bu durum hem turizm gelirini hem de turist potansiyelini düşürdüğünü söyledi.

Şanlıurfa’nın turizm noktasında tanıtılması ve teşvik edilmesinde konaklama süresi ve yatak sayısının artmasının yanı sıra aynı zamanda turizmin gelişmesi ve büyümesinin en önemli unsuru olan ulaşım sisteminin sağlanmasıdır. Günün uygun saatlerinde ve uçak seferlerinin artması ile turizm potansiyeli artacağı biliniyor.  

Turizm acenteleri sefer sayılarının atmasını istiyor
Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağında olan Şanlıurfa’nın zengin tarihi ve kültürel eserlerinden olan  Göbeklitepe, Karahantepe, Balıklıgöl, Şehir müzesi ve daha birçok tarihi mekana ev sahipliği yapıyor. Urfa turizmin daha fazla gelişmesi için turizm acenteleri uçak seferlerin artırılmasını ve uygun saatlerde uçuşların yapılmasını istiyor.

Turizmin cazibe merkezi olan Urfa gün geçtikçe geliştiğini söyleyen TÜRSAB GAP bölge temsil kurulu Başkan yardımcısı Ali Canbek, “Turizm noktasında en son Göbeklitepe’ye bir balon firmasının gelmesiyle balon uçuşları başladı. Balon uçuşları yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Turizmin olmasa olmazı ulaşımın daha etkin hale gelmesi için, ulaşımın yeterli bir düzeye gelmesi lazım.  Buda Urfa’da uçak seferlerimize baktığımızda maalesef ki yetersiz ve bunun yanı sıra gelen uçaklarımızın da saatlerinin uymamasından dolayı çevre illere inmesi ve gelen turist gruplarımızın orda konaklamasına neden oluyor. Bu bizi hem çok üzüyor hem de şehrimizin turizm gelirini düşürmektedir” dedi.

“Uçuş saatleri uygun saatlerde yapılsın”
“Turizm acente şirketleri olarak bu sorunumuzu sizler aracılığıyla yetkilere duyurmak istiyoruz” diyen Canbek, “uçak sefer sayılarımızın artırılması ve turizm sezonunda özelikle ilkbahar yaz mevsimlerinde daha da uçuş sayıların artırılmasını talep ediyoruz. Ulaşımda yaşadığımız diğer bir sıkıntı uçak saatlerimizin uygun saatlerde olmasıdır. Örneğin bugün Ankara’dan gelen turist sabah saatlerinde burada olması gerekirken öğlen saatlerinde burada olması turist için zaman kaybı oluyor ve turist buraya gelmek yerine ya Antep’e gidiyor. Ya da başka illere inmek zorunda kalıyor. Bu da hem şehrimizin turizm potansiyeli açısından hem de gelen turist için dezavantaja dönüşüyor. Temennimiz bu sorunların bertaraf edilmesidir.”

Yurt dışına direk uçuş yok
Yurt dışına direk uçak seferlerinin olmadığını kaydeden Canbek, sözlerine şu şekilde son verdi, “Direk seferlerimiz yok, bağlantılı bir şekilde uçuşlarımız gerçekleşiyor. Fakat saatlerin uymamasından dolayı oda yetersiz kalıyor. Maalesef çevre illere göndermek zorunda kalıyoruz. Urfa’dan diğer illere direk uçuşlarımız ise İstanbul ve Ankara’ya var. Bunların dışında, haftanın 3 günü İzmir’e uçuş seferlerimiz var.”dedi.

Abduselam Yavuz / Urfa Değişim