Turizmin gözdesi Halfeti hedef büyüttü

TAKİP ET

Karagülü ve su altında kalan tarihi yapılarıyla her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken Şanlıurfa'nın sahil ilçesi Halfeti'de, hedef turizm potansiyelini arttırmak.

Kendine özgü yapısı ve 3000 yıllık geçmişi ile kültür hazinesi Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi, turizm sezonunda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Batık şehir olarak da adlandırılan Halfeti'de 2019 yılındaki bir milyon ziyaretçi sayısının artırılmasına yönelik çalışma başlatan Halfeti Belediyesi, 1 kilometrelik olan sahil yolunu 5 kilometreye çıkartacak.

Karagül, su altında kalan yapıları ve tekne turlarıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken sakin şehir Halfeti’de Savaşan ile Çekem Mahallesi arasındaki yol genişletiliyor. Yolun tamamlanmasıyla birlikte Halfeti, Güneydoğu’nun en uzun sahil yoluna sahip ilçe olacak.

Ziyaretçi sayısını artırmaya yönelik ilçede Savaşan ve Çekem Mahalleleri arasında sahil yolu yapacaklarını anlatan Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, yolun tamamlanmasıyla Güneydoğu’nun en uzun sahil bandının Halfeti’de olacağını söyledi.

“KARAGÜL EN ÖNEMLİ SEMBOLLERİMİZDEN BİR TANESİ”

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilçeyi ziyaret ettiğini belirten Başkan Albayrak; "Halfeti İlçemiz Türkiye’deki sakin şehirden bir tanesi; hem bu özeliğiyle hem tarihi doğasıyla, taş mimarisiyle kendine özgü Savaşan köyüyle, Çekem köyü ve sahil bandıyla ön plana çıkmış bir ilçemiz. Tabi sadece bununla alakalı değil Halfeti kara gülü dünyada sadece Halfeti’de yetişiyor. Karagül bizim en önemli sembollerimizden bir tanesi. Tüm bu saydığım unsurlar Halfeti’nin ciddi bir turizm cazibe merkezi haline gelmesine yol açıyor.

Bizimde bu potansiyeli değerlendirme anlamında Halfeti belediyesi olarak ciddi yatırımlarımız söz konusu özelikle Halfeti’de sahil bandımızı biz malum şu anda bir kilometre, bunu beş kilometreye çıkaracağız. Beş kilometreye çıkardığımızda Şanlıurfa’da ki ve Güneydoğuda ki en uzun sahil yollarından bir tanesini buraya kavuşturmuş olacağız. Bu sahili yolunda bisiklet yolları, yürüyüş yolları ve rekreasyonel yolları olacak.

SU ALTI, SU ÜSTÜ SPORLARINA DA DALIŞ KONUSUNDA ÖNEM VERMEKTEYİZ

Diğer tarafta Halfeti’nin yarısı sular altında kalmış durumda. Biz su altı, su üstü sporlarına da dalış konusunda önem vermekteyiz. İnşallah önümüz de ki dönemde de kayıkhane yapacağız bu anlamda kano, kürek ve dalış merkezin de su sporlarını da ilçemize kazandıracağız. Tabi dünyanın değişik yerlerinde işte gemi batırıyorlar dalış yapmak için ama bizim burada suyun altında bir şehir var. Hatta ben şöyle diyorum bizim bu konu da çok iddialı bir lafımız var özelikle Çekem köyümüz de memluklerden kalan suyun altın da bir cami var dünya da sadece bir tek Halfeti de dalış yaparak camiye ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Savaşan köyümüzde de yine suyun altında kalan bir kilisemiz var. Hem camiye, hem kiliseye dalış yaparak sadece Halfeti de bunlara ulaşabilirsiniz. Halfeti’de tabi bizim çalışmalarımızla birlikte ciddi bir turizm destinasyonu oldu. 2019 yılında bir milyon ziyaretçiye ulaştık, bu yıl Halfeti belediyesi olarak ve Halfeti olarak biz turizme hazırız. Arkamızda zaten tekneleri görünüyor, ziyaretçilerimiz Halfeti’ye geldiklerinde hem tekne turu yapabilirler, tekne turu yaparken bizim batık minaremiz var Savaşan köyünde görebilirler ve hemde Savaşan köyünü görme imkanları olacaklar onun dışında kara gül seramızı görme imkanları olacak, sahilde turistlik çarşımızı ve Çekem köyümüzü ziyaret ederek Halfeti de güzel zaman geçirebilirler" dedi

Halfeti turizm Şanlıurfa saklı cennet