Türk Bayrağı ile kurban kesimi

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Camilerin ibadete açılması sebebiyle şükür kurbanı kesildi. Kurban edilecek koyuna Türk bayrağı serildikten sonra kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü Suruç’ta camilerin ibadete açılması sebebiyle şükür kurbanı kesildi. Suruç Müftülüğü Cuma namazı öncesi kesilecek kurbanın üzerine Türk bayrağı attıktan sonra kesimini yaparak etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

 

Müftülüğün sosyal medya hesabından şu paylaşım yapıldı:

“İlçemizde 29.05.2020 tarihinde Camilerin ibadete açılması sebebiyle şükür kurbanı kesildi. Camilerin yeniden ibadete açılması dolayısıyla Cuma namazı öncesinde Suruç ilçe müftülüğü tarafından şükür kurbanı kesildi ve Kurban etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

 

Korona virüs salgını nedeniyle 16 Mart'ta ibadete kapatılan camiler, bugün kademeli olarak yeniden açılıyor. Bu kapsamda, camilerde ibadet yapılmasına başlanması nedeniyle hijyen ve sağlık şartları dikkate alınarak Merkez Ulu Camii önünde tekbirler eşliğinde şükür kurbanı kesildi. İlçe Müftüsü Ali Çam, "Vatandaşların, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde, maske takıp, abdestlerini evlerinde alarak cemaatle, kendi getirdikleri seccade üzerinde belirli camilerin avlularında ve meydanlarda namaz kılabilecekler. Uzun bir süredir, salgın hastalık nedeniyle camilerimizde toplu halde cuma, bayram ve teravih namazlarını eda etme gibi bir imkanımız olmadı, ara vermişti. Bugün cuma namazıyla birlikte, camilerimizde sosyal mesafeye, maske ve temizlik hijyen konusuna dikkat ederek ibadete açıldı. Cuma namazı için sosyal mesafe kuralına uygun şekilde cami avlularına işaretlemeler yaptık ve açık alanlarda kılacağız inşallah.”

 

suruç müftülüğü türk bayrağı kurban kesimi suruç