Türkiye'nin gözü kulağı yarın Şanlıurfa'da

TAKİP ET

Yarın sabah yapılacak olan yerel seçimlerde Türkiye'nin gözü Şanlıurfa'da. AK Parti'nin kalesi olarak görüldüğü Urfa'da kıran kırana yarış kazananı yarın belli olacak. Peki, hangi parti kente Büyükşehir'i kazanmak için aday çıkardı?

Şanlıurfa yılardır Ak Parti’nin Türkiye’de en fazla oy aldığı iller arasında ve Ak Parti’nin kalesi olarak görüldüğü bir şehir olarak biliniyor. Ancak Ak Parti’nin kalesi olarak görüldüğü şehir 31 Mart Pazar günü (Yarın) yapılacak olan yerel seçimlerde riske girdi.

Cumhurbaşkanı Danışmanı, Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Şanlıurfa’da 4 dönem milletvekilliği yapan Kasım Gülpınar’ın istifası hem kente hem de Türkiye gündemine oturdu. Gülpınar, istifası sonrası Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kararının açıklanmasının ardından, Ak Parti’de yaprak dökümü başladı.

Gülpınar’ın adaylığı sonrası Türkiye’nin gözü Şanlıurfa’ya çevrildi. Nitekim Gülpınar’ın adaylığı sonrası Ak Parti’de seçim çalışmaları hızlandı ve Şanlıurfa’ya üst üste bakanlar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu seçim döneminde bir dizi temaslarda bulunmak üzere iki defa şehre geldi.

Gülpınar, Şanlıurfa’da en güçlü adaylar arasında yerini aldı. Ak Parti ise mevcut Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü tekrar aday gösterdi. Ak Parti’den sonra Şanlıurfa’da ikinci parti olarak görülen DEM Parti ise Celaledin Erkmen ve Gülşen Özer’i aday gösterdi.

3 partinin çıkardığı adaylar aylardır sahada seçimi kazanmak için gece gündüz çalıştılar. Adaylar yerel seçim çalışmalarını devam ederken her gün Urfa’daki adaylar hakkında anketler yapılma devam edildi. Yapılan anketlerde seçim DEM Parti, Ak Parti ve YRP arasında geçiyor.

Şanlıurfa DEM Parti Ak Parti ve YRP Ak Parti ve YRP