Türkiye üzerinden memleketi Telabyad'a geçtiler

TAKİP ET

Daha önce Telabyad kırsalında yaşayan ve iç savaşlar nedeniyle Afrin'e giden aileler, memleketlerine geri döndü. Afrin'den gelen ailelerden oluşan 150 araçlık konvoy, Akçakale sınır kapısından Telabyad'a geçti.

Telabyad’taki  PKK/YPG terör örgütü zulmünden kaçıp Afrin’e yerleşen Suriyeli aileler, dün akçam geç saatlerde Akçakale gümrük kapısından giriş yaparak kendi memleketlerine dönüş yaptı. Yaklaşık 150 araçlık konvoyla Türkiye'ye giren Suriyelilerin araçlarının ise ağzına kadar eşyalarla dolu olduğu görüldü. Türkiye üzerinden memleketlerine dönmeye çalışan Suriyeliler, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır kapısından geçerek Telabyad'a giriş yaptı.



Kamyon, minibüs ve otomobillerden oluşan konvoydaki bazı Suriyelilerin araçların kornalarına basarak, bir süre beklediği Akçakale Sınır Kapısı önünde memleketlerine dönüş yapmanın sevincini yaşadı.

Suriyeli araç konvoyu yoğun güvenlik önlemleri arasında Akçakale gümrük kapısından geçişleri sağlandı.

 

türkiye üzerinden memleketi telabyad’a geçtiler daha önce telabyad kırsalında yaşayan telabyad’taki  pkk/ypg terör örgütü türkiyeye giren suriyelilerin araçlarının Şanlıurfa ın akçakale ilçesindeki sınır kapısından