Tüysüz, Eyyübiye'deki çöp sorununa dikkat çekti

TAKİP ET

DEVA Partisi Şanlıurfa il Teşkilatı, Eyyübiye'deki çöp sorununa dikkat çekti. Kenttin bütün çöplerinin toplandığı alan, çevreye kötü koku yaymaya devam ederken partililer belediyeleri göreve davet etti.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Eyyübiye’de şu an bulunduğumuz yeri şöyle tarif edelim. Sağımızda 1 eğitim kampüsü bulunmaktadır.  Solumuzda Eyyübiye halkı,  Önümüzde ise henüz yapımı tamamlanmamış TOKİ konutları bulunmaktadır. Bu üçgenin tam ortasında ise Şanlıurfa’da tüm ilçelerin çöplerinin toplandığı çöp toplama merkezi bulunmaktadır.
Çöpün doğal kokusu dışında çöp toplama merkezinde çöplerin istiflenerek yanıcı ve bir patlayıcı olan metan gazı elde edilmektedir. Bu Gaz ve asfiksasyonla (oksijensiz kalma) ile ölüme yol açabilir. Bu gaz enerjiye dönüştürülmediği zamanlarda pompa arızası öne sürülerek doğaya salınmak bu sayede Eyyübiye halkı oksijen yerine metan gazı teneffüs etmektedir.


Dönemin liyakatsiz ve öngörüsüz kokuyu hesap edemeyen kişiler tarafından katı atık bertaraf projesi kapsamında hayata geçirilen projeden ve mevcut yöneticiler tarafından çözüme kavuşturulamayan ‘’belediyemizin bir hizmeti daha’’ projesinden en fazla Asya Mahallesi, Yenice Mahallesi, Ruha Mahallesi, Eyyüpkent Mahallesi, Osmanlı Mahallesi, Şahinler ve ikizce mahalleleri, ayrıca bu mahallelerde bulunan okullar, en önemlisi Eyyübiye 800 yataklı Devlet hastahanesi bu hizmetten faydalanmaktadır.
Şimdi soruyorum bu hasta hanede bulunan hastalar bu kokuya maruz kalarak nasıl şifa bulacaklar. Yeni doğan bebeklerin ilk olarak çöp kokusunu solumasına sebep olanlara soruyoruz.
Bu hastanedeki doktorlar Personeller bu Koku altında Nasıl Bir Hizmet Verecekler.
Hastahane de yatan hastalar temiz hava alalım deyip pencerelerini açamaz halde gelmişlerdir.
Bakın Son Yıllarda Şanlıurfa Eğitimde 81 il arasında 78. Sırada yani sondan 3. il, Bu okullarda okuyan binlerce öğrenciden nasıl başarı bekleyeceğiz.  Bu Çöp Kokusuna Maruz Kalan Öğrenciler Nasıl Başarılı Olacak.

Eyyübiye İlçesinde Yaşayan insanlar Oksijen Yerine Metan Gazı Soluduğunda nasıl sağlıklı olacaklar.
Çöp kokusu şuan Eyyubilerde korona virüsten daha zararlı. Taktığımız bu maskeler Yanlış Anlaşılmalara Mahal Vermesin kovid’ten korunmak için değil çöp kokusundan korunmak içindir. ‌Liyakatsiz kişiler yüzünden Eyyübiye halkı yıllardır bu çileye maruz kalması revamıdır.‌
‌Yöneticilerin daha önce yaptığı açıklamalarda çöp sorununa NEŞTER Vuruyoruz Demişlerdi Gelinen Bu Noktada fiilen herhangi bir Değişim Söz Konusu Değildir. Bu Sorun Çözülemeyecek Bir Sorunda Değildir. Fakat Bu Sorunu Çözemeyen Bir Yönetim Söz Konusudur. Öyle Görünüyor ki Çöp Sorununun Çözümü İçin DEVA Kadrolarının Yönetime Gelmesi Bekleniliyor. Emaneti Devr Aldığımız Gün Bu Sorunu DEVA Kadroları Olarak Çözeriz Lakin Eyyübiyelinin Bekleyecek Zamanı Kalmamıştır. Çünkü ‌Eyyübiye şuan nefes alamıyor.  ‌Eyyübiye şu an kokudan okuyamıyor. Buradan Yetkililere Sesleniyoruz  %73 oy aldığınız ilçe halkının sesini duyun bu zulmü reva görmeyin  ve görevinizi yapın. Belki farkında değilsiniz ama şuan yetki sizde her alanda her konuda daha müreffeh ve yaşanabilir bir Eyyübiye’ye kavuşmaya vesile, Eyyübiye’nin kangrenleşmiş sorunlarına Deva olacağımız gibi çöp sorununa da Yönetime geldiğimizde yine biz DEVA olacağız. Siz dert sorun biriktirdikçe sorumluluğumuzun daha çok arttığını biliyor DEVA’ya olan ihtiyacın önemini kavrıyor ve tüm eksikliklerin yükünü omuzlarımızda şimdiden hissediyoruz. Güzel günlere açtığımız yelken kader rüzgarıyla bizleri selamet limanlarına ulaştıracaktır”

deva partisi deva partisi başkanı deva partisi metin gürcan deva partisi oy oranı deva partisi üye sayısı